Leonardo Bonucci zegt sorry voor domme rode kaart tegen Spanje: 'Ben bozer dan jij'
i

AFP

Leonardo Bonucci zegt sorry voor domme rode kaart tegen Spanje: 'Ben bozer dan jij'

Trevor Wagener • 14:27, 07-10-2021 / Laatste Update: 08:52, 08-01-2024

Leonardo Bonucci heeft via Instagram sorry gezegd tegen het Italiaanse volk. De 34-jarige verdediger van Juventus werd woensdagavond in de halve finale van de Nations League tegen Spanje kort voor rust van het veld gestuurd met zijn 2e gele kaart.

"Ik ben bozer dan jij bent, allereerst op mezelf", schreef de aanvoerder van de Europees kampioen op Instagram, bij een foto die tijdens het volkslied was gemaakt van de ploeg. "Het spijt me, ik bied mijn excuses aan. Maar dit Italië zal weer opstaan en sterker zijn dan ooit!"

Rode prent Bonucci

Bonucci werd van het veld gestuurd toen Italië al met 1-0 achter stond. Vlak daarna kwamen de 10 overgebleven Italianen verder in de problemen door de 2e goal van Ferran Torres. De wedstrijd eindige in 1-2 voor de Spanjaarden. Het betekende het einde van de reeks van 37 wedstrijden zonder nederlaag van de Italianen. Hun laatste verlies dateerde van september 2018, tegen Portugal (1-0).

Spanje speelt zondag in de finale van de Nations League tegen Frankrijk of België. De verliezer van dat duel strijdt met Italië om de 3e plaats.