Levens van concurrenten Peter Bosz en Arne Slot lijken veel op elkaar: 'Dit werk slokt je op'
i

ANP

Levens van concurrenten Peter Bosz en Arne Slot lijken veel op elkaar: 'Dit werk slokt je op'

Noah Hoogenboezem • 21:21, 22-12-2023 / Laatste Update: 05:00, 07-01-2024

Peter Bosz en Arne Slot zijn elkaars concurrenten als trainers van PSV en Feyenoord. Voor een interview bracht het AD ze samen. In de Eredivisie is het verschil erg groot tussen de teams van beide trainers, maar hun leven lijkt wel heel erg op elkaar. Ze zijn beide nauwelijks in staat om niet aan voetbal te denken.

Bosz is met PSV al bijna zeker van de landstitel. PSV won de eerste zestien wedstrijden van het seizoen, maar dat betekent niet dat hij af en toe even rustig kan ontspannen: "Als ik thuis een film kijk, denk ik ondertussen: we moeten toch anders druk zetten." De trainer van PSV maakt lange dagen: "Ik sta om half zeven op en ga dan meteen naar de club. De werkdag duurt vaak tot 18.00 uur, maar bij dat ritme voel ik me prettig."

Training terugkijken

Slot staat met Feyenoord al tien punten achter op zijn collega, maar ook hij kan bijna geen moment ontspannen. Hij kijkt veel voetbal: zelfs bijna alle trainingen kijkt hij terug. Daar houdt het nog niet op: "Verder kijk ik onze eigen wedstrijd en dan nog twee of drie wedstrijden van de volgende tegenstander."

'Werk slokt je op'

Bosz vertelt dat voor hem het werk niet stopt na een wedstrijd. Nee, dan begint het pas: "Ik kijk dezelfde dag nog de wedstrijd terug en soms ook 's nachts. Dat kost me vier uur en dan schrijf ik dingen op voor de nabespreking. Dit werk slokt je altijd op."