Lieke Martens en Benjamin van Leer gaan trouwen in Spanje na relatietest: 'Lockdown was leuk'

Eimert Pruis • 17:52, 01-12-2022 / Laatste Update: 02:02, 12-12-2023

Lieke Martens (29) en haar vriend, voormalig Sparta-keeper Benjamin van Leer, gaan volgend jaar trouwen in het zuiden van Spanje. Dat voelt voor Van Leer extra bijzonder, aangezien de coronatijd nogal een test voor hun relatie bleek.

"Topsport en relaties gaan niet altijd hand in hand", schrijft hij deze week op LinkedIn. Oranje Leeuwin Martens en keeper Benjamin ontmoetten elkaar zo’n 5 jaar geleden, toen zij bij FC Barcelona speelde en hij bij Ajax.

'We begrijpen elkaar'

"We waren beiden druk bezig met onze carrière in het professioneel voetbal. Beiden druk en op grote afstand van elkaar", beschrijft hij. "Ik moet zeggen dat het een plus is dat je partner ook in de voetbalwereld zit en je elkaar hierom goed begrijpt." Maar nadelen zijn er ook. "Een min is dat het kan zijn dat je niet beiden in hetzelfde land tekent en elkaar door het drukke trainingsschema niet vaak kunt zien."

Lockdown

Bijna 4,5 jaar lang had het stel een langeafstandsrelatie, die voor hen goed werkte. "Het werd beloond met een lockdown door Covid. Waar we ineens, van elkaar eens per maand zien, 24/7 op elkaars lip zaten. Dat was een leuke test kan ik je zeggen, haha."

Test doorstaan

Maar: "Gelukkig hebben wij de test doorstaan." Ruim een jaar geleden vroeg hij Martens ten huwelijk, ze zei 'een miljoen keer ja'. Het koppel trouwt volgend jaar in Spanje. Martens speelt daar niet meer (ze speelt bij Paris Saint-Germain in Frankrijk), maar Van Leer is sinds zijn vertrek bij Sparta afgelopen zomer makelaar in het land. Ze hebben hun zinnen gezet op de Costa del Sol als trouwlocatie.