Lieke Martens voor het eerst in de Johan Cruijff Arena: 'Zullen een hoop mensen op afkomen'
i

Getty Images

Lieke Martens voor het eerst in de Johan Cruijff Arena: 'Zullen een hoop mensen op afkomen'

Matthijs Nijhuis • 10:46, 14-11-2023 / Laatste Update: 00:50, 05-01-2024

Spelen in de Johan Cruijff Arena, het is een primeur voor het Europese vrouwenvoetbal van Ajax dat woensdag Paris Saint-Germain mag verwelkomen op de Amsterdamse grasmat. Ajax-aanvoerster Sherida Spitse heeft er zin in, maar ook PSG-aanvaller Lieke Martens kan niet wachten. Zij stond in al die jaren nog nooit in dit stadion.

Martens pakte in 2017 de titel op het EK en speelde 2 jaar later de WK-finale, maar mocht nooit het veld in de Amsterdamse Arena betreden. "Fantastisch!", liet ze in een reactie weten. "Ik denk dat er een hoop mensen op af zullen komen. Dit zijn mooie affiches en goede stappen voor het Nederlandse vrouwenvoetbal."

Leeuwinnen

Dat Ajax op Champions League-niveau speelt is ook goed nieuws voor de Oranje-selectie. Volgens recordinternational Sherida Spitse kunnen de vrouwen zich nu laten gelden. "Bij Oranje is er meer kwaliteit, omdat iedereen bij topclubs speelt. Bij Ajax is iedereen wat jonger. Dit podium gaat helpen om te voelen wat de internationale top is." Spitse was tijdens de vorige interlandperiode de enige afgevaardigde van de landskampioen.