Lionel Messi en Luis Suarez meteen belangrijk bij Inter Miami tijdens openingsduel MLS
Lionel Messi en Luis Suarez in actie voor Inter Miami tegen Real Salt Lake in de MLS. ©AP

Lionel Messi en Luis Suarez meteen belangrijk bij Inter Miami tijdens openingsduel MLS

07:18, 22-02-2024 / Laatste Update: 07:21, 22-02-2024

Lionel Messi en Luis Suarez toonden zich donderdagnacht (Nederlandse tijd) meteen bij Inter Miami. De twee vrienden spelen dit seizoen voor het eerst weer samen sinds hun tijd bij FC Barcelona en waren meteen belangrijk.

Inter Miami mocht het nieuwe seizoen in de Amerikaanse competitie MLS openen met een wedstrijd tegen Real Salt Lake. Trainer Martino van de thuisclub begon natuurlijk meteen met het 'Barça-kwartet': Messi, Suarez, Sergio Busquets en Jordi Alba. De ploeg was daarmee veel sterker dan Real Salt Lake.

Messi gaf de assist bij de 1-0 van de Fin Robert Taylor in de eerste helft. Suarez deed hetzelfde bij de 2-0. Hij gaf de assist op de goal van Paraguayaan Diego Gomez. Dat was ook de eindstand van de wedstrijd. Omdat het de eerste wedstrijd van de MLS was, pakt Inter Miami voor even de koppositie in de Eastern Conference.

Topper tegen LA Galaxy

Op 26 februari 02:30 uur Nederlandse tijd speelt Inter Miami met z'n grote sterren meteen een topper in de MLS. Dan wacht namelijk een bezoek aan Los Angeles Galaxy.