Lionel Messi over geweld op tribune: 'We zagen hoe mensen met stokken werden geslagen'
i

AFP

Lionel Messi over geweld op tribune: 'We zagen hoe mensen met stokken werden geslagen'

Brian Vesseur • 13:27, 22-11-2023 / Laatste Update: 18:33, 04-01-2024

Lionel Messi heeft zijn onvrede geuit over de bizarre taferelen op de tribunes in het Maracaña. De aanvoerder van Argentinië zag dat fans van zijn land werden geslagen met stokken door de Braziliaanse politie. Messi maande zijn ploeg naar binnen. "Dit had ook in een tragedie kunnen eindigen."

LEES OOK: 🎥 | Chaos bij Brazilië – Argentinië: fans worden door politie met knuppels geslagen

Supporters van Argentinië zochten de confrontatie met Brazilië-fans, nadat zij door het Argentijnse volkslied heen floten. De Braziliaanse politie reageerde heel fel, waarna 5 Argentijnse fans met een ambulance moesten worden afgevoerd. De Argentijnse spelers gingen naar binnen; pas na een halfuur werd de wedstrijd hervat.

'Familieleden van spelers op de tribune'

Messi, na afloop van de wedstrijd: "We zagen hoe mensen met stokken werden geslagen door de politie. Dat was niet oké. Er zaten ook familieleden van spelers op de tribune. We zijn naar de kleedkamer gegaan. Dat was het beste om de rust terug te brengen, maar dit had ook in een tragedie kunnen eindigen."

In de boeken

De superster en 8-voudig Gouden Bal-winnaar noemde het gekkenwerk. "We hebben met de zege historie geschreven, maar het zal voor altijd overschaduwd worden door het gedrag van de Brazilianen tegen de Argentijnen." Argentinië won de WK-kwalificatiewedstrijd uiteindelijk met 1-0.