Lionel Messi plant persconferentie in om vertrek bij Barcelona toe te lichten
i

Getty Images

Lionel Messi plant persconferentie in om vertrek bij Barcelona toe te lichten

Bart van der Wijst • 18:10, 07-08-2021 / Laatste Update: 17:57, 13-12-2023

Lionel Messi is geen voetballer meer van Barcelona. Na 21 jaar komt er vanwege financiële problemen bij de club en nieuwe regels in LaLiga een einde aan een succesvol avontuur. Zondag schuift de 34-jarige Argentijnse superster aan in Camp Nou om te reageren op zijn plotselinge vertrek.

Er zat namelijk al een akkoord in de pijpleiding, Messi zou voor 5 jaar bijtekenen in Barcelona. Maar toen kwam er ineens een kink in de kabel, afgelopen donderdag kwam plotseling het statement van de club dat Messi vertrekt.

PSG

Dat vonden ze bij Paris Saint-Germain helemaal niet erg, net nadat het nieuws bekend werd vonden namelijk de eerste gesprekken al plaats. Messi lijkt voor 2 jaar (met een optie voor nog een jaar) te gaan tekenen in Parijs. Daar gaat hij ook een aardig zakcentje verdienen, naar verluidt zo'n 40 miljoen euro per jaar. Een voorhoede met Messi, Neymar en Kylian Mbappé. Niet verkeerd.

Interview Sportnieuws met Messi-kenner

Namens Sportnieuws spraken we met Luca Caioli, die Messi ontzettend goed kent en zelfs een biografie over hem schreef. "Leo is Barcelona, Barcelona is Leo", vertelde Caioli in een uitgebreid interview. "Barcelona is zijn grote liefde. Hij is hier opgegroeid, iedereen houdt niet alleen van hem, ze aanbidden hem. Dit is een schok voor hem en voor alle Spaanse kinderen. Zoals mijn zoon, die nu ook treurt en het niet kan accepteren om Messi in een ander shirt te zien."