Lionel Messi tegen club die hem 400 miljoen euro per jaar bood: goal, assist, verlies en tegenstander juicht als Ronaldo
Lionel Messi was weer de grote man bij Inter Miami in een oefenwedstrijd tegen Al-Hilal, maar verloor wel: 4-3. ©Getty Images

Lionel Messi tegen club die hem 400 miljoen euro per jaar bood: goal, assist, verlies en tegenstander juicht als Ronaldo

09:15, 30-01-2024 / Laatste Update: 09:22, 30-01-2024

Lionel Messi is los in 2024. Uitgerekend tegen de club die hem in mei nog een contract voor 400 miljoen euro per jaar wilde bieden om naar Saoedi-Arabië te komen, scoorde de Argentijn zijn eerste goal van het jaar. Toch verloor hij het doelpuntrijke duel met Inter Miami van Al-Hilal.

Het was een oefenwedstrijd om de Riyadh Cup die alles had wat je als voetbalfan maar wenst: veel doelpunten, een provocerende viering van een doelpunt en grote namen op het scorebord. Maar Messi trok wel aan het kortste eind. Al Hilal domineerde vooral de eerste helft. Dankzij Aleksandr Mitrovic, Abdullah Al-Hamdan en Michael stond het bij rust al liefst 3-1.

Juichen als Ronaldo

Vooral de celebration van Michael bij de 3-1 was heerlijk. Hij deed Cristiano Ronaldo na en dat is natuurlijk lekker provocerend richting Messi, zijn eeuwige 'aartsrivaal'. Nog pikanter: donderdagavond staat Messi met Inter Miami tegenover het Al Nassr van Ronaldo. Gaan we de twee grootmachten nog één keer tegenover elkaar zien? Als Ronaldo dan scoort, laat hij Michael vast zien hoe het juichen precies moet.

Suarez boos na afgekeurde goal

Luis Suarez scoorde bij zijn debuut voor Inter Miami de 3-1, maar daar ging ook weer een hoop misbaar richting de arbitrage aan vooraf. De Uruguayaan werd eerst nog teruggefloten omdat de grensrechter dacht dat het buitenspel was. Hij vloekte en tierde en kon ook niet echt meer genieten van het feit dat zijn goal na de ingreep van de VAR alsnog telde.

Messi: goal en assist in 60 seconden

De tweede helft was voor Messi. Binnen een tijdsbestek van zestig seconden tekende hij voor een goal en een assist. Eerst scoorde hij zelf een penalty, even later stuurde hij de 19-jarige David Ruiz diep, die mooi de 3-3 maakte. Maar Al-Hilal voorkwam via een kopgoal van Malcolm dat Inter Miami helemaal terug kon komen en trok de wedstrijd over de streep: 4-3.

Al-Hilal wilde Messi 400 miljoen bieden

Al-Hilal is de ploeg die Messi in mei probeerde te verleiden met een monstersalaris van 400 miljoen euro per jaar. De Argentijn zei 'nee' tegen de Saudische competitie, vooral omdat zijn vrouw Antonela niet naar de woestijn wilde. Hij koos uiteindelijk voor Miami in de Verenigde Staten en speelt daar inmiddels samen met drie van zijn Barcelona-vrienden: Jordi Alba, Sergio Busquets en sinds kort dus ook Suarez.

Samenvatting met alle goals

Check hieronder de samenvatting van Al-Hilal tegen Inter Miami, met alle zeven goals.

Messi vs. Ronaldo

Aanstaande donderdag gaat de voorbereiding van Inter Miami op het nieuwe seizoen verder, dan wacht een oefenwedstrijd met Al-Nassr. Oftewel: Messi tegen Cristiano Ronaldo. Een wedstrijd die voetbalfans moeten koesteren, want wie weet is het wel de laatste keer dat de twee grootheden elkaar treffen. Voor Ronaldo is het nog even afwachten of hij erbij is, hij heeft namelijk lichte kuitklachten.

Start MLS

Na het bezoek aan Saudi-Arabië gaat Inter Miami verder met een tour in Hongkong en Japan. Alles om het merk te vergroten natuurlijk. Eind februari start de MLS