Lionel Messi zorgt nu al voor historische mijlpaal Inter Miami
i

Getty Images

Lionel Messi zorgt nu al voor historische mijlpaal Inter Miami

Eimert Pruis • 10:12, 16-08-2023 / Laatste Update: 00:32, 12-12-2023

Inter Miami CF doet volgend jaar voor het eerst mee aan een internationaal toernooi, met dank aan Lionel Messi. De Argentijn, deze zomer overgekomen van Paris Saint-Germain, heeft zijn nieuwe werkgever naar de finale van de Leagues Cup geleid.

Inter Miami is daardoor nu zeker van deelname aan de Concacaf Champions Cup, het belangrijkste toernooi voor clubs uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De Concacaf Champions Cup is vergelijkbaar met de Champions League in Europa.

Doel bereikt

"Ons doel was om ons te plaatsen voor een internationale competitie volgend seizoen en dat hebben we bereikt", zei trainer Gerardo Martino na de zege in de halve finale op Philadelphia Union (1-4). "Het belangrijkste was dat we ons zouden plaatsen voor de Concacaf Champions Cup. Nu dat is gelukt, gaan we ons voorbereiden op de finale. We willen dit toernooi winnen. We zijn zeer gemotiveerd en vol vertrouwen."

Messi Messi Messi

Inter Miami dankt de finaleplaats in de Leagues Cup, een bekertoernooi voor clubs uit de Amerikaanse en Mexicaanse competitie, vooral aan Messi. De 36-jarige Argentijn scoorde ook tegen Philadelphia Union weer (met een schot van zo'n 30 meter) en heeft nu in 6 wedstrijden voor Inter Miami al 9 doelpunten gemaakt. "We hebben de finale gehaald, nu willen we de laatste stap zetten", schreef de nummer 10 op Instagram.

Check het doelpunt hier!

Nashville SC

De club uit Florida neemt het zaterdag in de eindstrijd op tegen Nashville SC, dat in de andere halve finale afrekende met CF Monterrey uit Mexico (2-0).