Alle (afgekeurde) goals en rode kaarten: dit was een gestoorde Feyenoord - Celtic

Brian Vesseur • 00:35, 20-09-2023 / Laatste Update: 04:19, 12-12-2023

Feyenoord heeft de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen gewonnen. Celtic werd in De Kuip met 2-0 verslagen. Feyenoord scoorde 4 keer, waarvan er 2 werden afgekeurd, én miste nog een penalty. Check hier beelden van alle hoogtepunten.

Feyenoord - Celtic in de Champions League

De liveblog is afgesloten.

Reactie Calvin Stengs | "Aan het begin was het alsof we een beetje zenuwachtig waren." Over de rake vrije trap: "Het was een mooie goal, ja. We trainen op vrije trappen en ik stond eerste op het lijstje."

Reactie Alireza Jahanbakhsh over zijn doelpunt: "Ik dacht gewoon: geen twijfel, hard binnenschieten. En gelukkig ging-ie erin." Igor Paixão miste een penalty, waarna Alireza hem een knuffel gaf. "Ik vind het belangrijk om de jonge jongens te ondersteunen."

Lazio - Atlético | Feyenoord is de koploper van Groep E, want Lazio maakte in de blessuretijd nog de 1-1 tegen Atletico Madrid! Sterker nog: de keeper van Lazio scoorde!

Afgelopen! | Feyenoord scoort 4 keer, maar wint uiteindelijk met 2-0 van Celtic in de Champions League. Calvin Stengs en Alireza Jahanbakhsh scoorden de doelpunten, terwijl Celtic de wedstrijd met 9 man eindigde. Komende zondag reist Feyenoord af naar Amsterdam voor De Klassieker tegen Ajax. De Amsterdammers komen donderdag nog in actie tegen Olympique Marseille in de Europa League.

Minuut 93 | Ook de VAR zegt: geen goal. Het blijft 2-0 in Rotterdam-Zuid!

Minuut 92 | Ondrej Lingr scoort, maar de goal wordt door de grensrechter afgekeurd wegens buitenspel. Wat doet de VAR?

Minuut 91 | Er komen 7 minuten bij in De Kuip.

Minuut 87 | Vervelend moment voor Feyenoord: Luka Ivanusec moet met een brancard van het veld. Op eerste oog ziet dit er niet heel goed uit. Het lijkt de enkel van de Kroaat te zijn. Leo Sauer komt voor hem in het veld.

VIDEO | Check hier de 2-0 van Alireza Jahanbakhsh tegen Celtic:

Minuut 76 | Daar is wel de 2-0! Alireza Jahanbakhsh maakt het tweede (tellende) doelpunt van de wedstrijd. Met 9 tegenstanders kan en mag dat niet meer fout gaan.

Minuut 71 | Het is opeens héél druk. Lutsharel Geertruida stond buitenspel, de treffer gaat niet door. Het blijft 1-0.

Minuut 70 | 2-0! Lutsharel Geertruida schiet meteen de 2-0 binnen! Uit de vrije trap van de rode kaart is het direct raak.

Minuut 68 | De tweede rode kaart voor Celtic! Odin Thiago Holm moet er na een gestrekt been vanaf.

De rode kaart van Holm:

Minuut 67 | Ondrej Lingr en Alireza Jahanbakhsh komen in het veld voor Yankuba Minteh en Igor Paixão. De Braziliaan moet na het missen van de penalty dus meteen van het veld.

Minuut 66 | Nee hoor, ook de check is voorbij. Keeper Joe Hart stond gewoon goed. Celtic moet dus wel met 10 man verder.

Minuut 65 | Nee! Igor Paixão gaat zelf achter de bal staan, maar mist de penalty. Maar kwam Joe Hart te vroeg van de lijn? De VAR kijkt ernaar.

De penalty van Paixão:

Minuut 63 | Penalty voor Feyenoord! Gustaf Lagerbielke krijgt zijn tweede gele kaart voor het neerhalen van Igor Paixão en moet gaan douchen!

Minuut 60 | Feyenoord komt heel sterk uit de kleedkamer in het eerste kwartier na de thee. Ondertussen lijken Alireza Jahanbakhsh en Ondrej Lingr in het veld te komen bij de thuisploeg.

Minuut 58 | De eerste wissel van de wedstrijd. Sterker nog: Celtic wisselt 2 keer. Huyn-Jun Yang en Odin Thiago Holm komen in het veld voor Luis Palma en Reo Hatate.

Minuut 56 | Daar is de eerste gele kaart voor Feyenoord. Quinten Timber gaat op de bon, na het hinteren van Reo Hatate.

Minuut 53 | Feyenoord-keeper Timon Wellenreuther schuttert even, Celtic wil vervolgens een penalty. De scheidsrechter gaat daar niet in mee.

Minuut 50 | De derde voorzet van Quilindschy Hartman in korte tijd. Er is alleen geen spits die de bal kan intikken! De linksback komt in ieder geval fantastisch uit de kleedkamer.

Minuut 48 | De eerste grote kans voor Feyenoord. De bal komt scherp voor vanaf links, maar niemand kan intikken. Het publiek in De Kuip stond op de banken!

Tweede helft! | We gaan weer! Ditmaal mag Feyenoord aftrappen. Geen wissels bij beide ploegen.

Feitje | Een leuk feitje over de goal van Calvin Stengs. Hij is de eerste Nederlander die in de Champions League uit een vrije trap scoort sinds Wesley Sneijder in 2014!

VIDEO | Check hier de beelden van de 1-0 van Calvin Stengs!

Rust! | Feyenoord gaat met een 1-0-voorsprong rusten tegen Celtic in de Champions League. Calvin Stengs legde vlak voor rust de 1-0 in het netje. Celtic heeft ondertussen 2 gele kaarten op zak. Op naar de tweede helft!

Minuut 45+2 | GOAL! Calvin Stengs scoort uit een vrije trap! Celtic-keeper Joe Hart hád de bal kunnen houden, maar dat doet-ie niet. Feyenoord gaat met een heerlijk gevoel de rust in.

Minuut 41 | Quilindschy Hartman schiet eens op doel, maar zijn schot gaat naast. De linksback heeft een aantal afspeelmogelijkheden op randje 16.

Minuut 37 | Een minuut later is daar de kans voor Daizen Maeda. De Japanner troeft Quilindschy Hartman af, waarna Timon Wellenreuther zijn schot redt. De corner levert niets op.

Minuut 36 | Daar is de tweede gele kaart voor Celtic. Aanvoerder Callum McGregor krijgt geel voor het klemmen van Quinten Timber.

Minuut 34 | Yankuba Minteh kan weer uithalen. Celtic-goalie Joe Hart tikt de bal over.

Atlético | In het andere duel in Groep E is Atlético Madrid op een 1-0-voorsprong gekomen tegen Lazio. Pablo Barrios scoorde in Italië.

Minuut 31 | De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Celtic-verdediger Gustaf Lagerbielke, die Calvin Stengs onderuit maaide.

Minuut 29 | De VAR keek even voor een penalty voor Feyenoord, wegens een mogelijke handsbal. Al snel was de check voorbij: verder voetballen.

Minuut 28 | Rommelig, is de conclusie na bijna een halfuur voetballen in De Kuip. Feyenoord heeft dus het betere van het spel, maar dat megakansen leidt het niet. Yankuba Minteh jaagt zojuist de bal over.

Minuut 21 | Inmiddels is Feyenoord de betere partij. De Rotterdammers moeten oppassen in de verdediging, maar dat geldt nóg meer voor de Schotten.

Minuut 15 | De eerste poging op doel van Celtic. Timon Wellenreuther kon het schot van Reo Hatate relatief gemakkelijk pakken.

Minuut 10 | Feyenoord kreeg via Yankuba Minteh een enorme kans. Even daarvoor werd Luka Ivanusec hard onderuit gehaald, maar de gehele aanval bleek buitenspel.

Het spandoek van de supportersvereniging van Feyenoord voorafgaand aan de wedstrijd:

Check hier nog wat Arne Slot zegt over de wedstrijd. De Feyenoord-trainer moet aan het begin van het filmpje nog een balletje ontwijken:

Celtic gaat hard | De Schotten beginnen zeker niet rustig aan de wedstrijd in De Kuip. Celtic kreeg nog niet per se grote kans, maar brengt wel de bal dicht bij het Feyenoord-doel!

Aftrap! | Celtic heeft de wedstrijd afgetrapt. Het Champions League-avontuur van Feyenoord is begonnen!

'Minuut' stilte | Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers in Marokko en Libië. Hier en daar klonk geluid uit De Kuip. De scheidsrechter floot vrij snel weer. De 'minuut' stilte duurde zeker geen minuut.

Check hier het spandoek van de Feyenoord-fans:

Zo zag de warming-up eruit vanuit De Kuip:

Primeur? | Feyenoord begon nog nooit een Champions League-seizoen met een overwinning. Overigens won Feyenoord 1 keer de Europa Cup I (voorloper van de CL), waar het uitgerekend Celtic in de finale versloeg. Na verlenging werd het 2-1.

Arne Slot over de opstelling | "Minteh start in de spits, we hebben ook de mogelijkheid om dat anders in te vullen met Paixão en Ivanusec. We hopen de snelheid van Minteh te gebruiken tegen de centrale verdedigers van Celtic."

Arne Slot over Celtic | "Celtic gaat doen wat ze altijd doen. Over het algemeen zetten ze hoog en fanatiek druk. Ik denk dat Celtic dat zeker in het begin ook gaat proberen."

Groep E | De andere wedstrijd in Groep E gaat dinsdag om 21.00 uur tussen Lazio en Atlético Madrid. Ook de doelpunten van die wedstrijd zullen in de liveblog verschijnen.

Opstelling Feyenoord | Wellenreuther; Geertruida, Trauner (C), Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Paixão, Minteh, Ivanusec.

Paixão, Minteh en Ivanusec wisselen elkaar volgens trainer Arne Slot af in de spits.

Opstelling Celtic | Hart; Taylor, Scales, Lagerbielke, Johnston; McGregor, O'Riley, Hatate; Maeda, Kyogo, Palma

De fans van Feyenoord in aanloop naar het duel:

CL-ervaring | Bart Nieuwkoop is de enige Feyenoorder in de selectie die er ook bij was toen Feyenoord 6 jaar geleden in de Champions League speelde. Sterker nog: de rechtsback deed toen 4 van de 6 wedstrijden mee. Check hierrr welke spelers in de selectie nog meer CL-ervaring hebben.

Feyenoord O19 | De onder 19 van Feyenoord won eerder op dinsdag met 3-0 van de leeftijdsgenoten van Celtic. Daarmee staat de O19 bovenaan in de groepsfase van de Youth League, want Atlético Madrid won met 2-0 van Lazio.