PSV wordt afgestraft met 4 tegengoals tegen Arsenal: check hier alle belangrijke momenten

Yvo van Dorst • 22:50, 20-09-2023 / Laatste Update: 15:26, 08-01-2024

PSV staat weer met beide benen op de grond na het eerste Champions League-duel met dit seizoen. De Eindhovenaren verloren kansloos met 4-0 tegen een ontketend Arsenal. Martin Odegaard, Bukayo Saka, Gabriel Jesus en Leandro Trossard waren de doelpuntenmakers. Bekijk hier alle belangrijke momenten en reacties van na de wedstrijd.

Dit liveblog is afgesloten

Arsenal - PSV in de Champions League

Luuk de Jong is enorm realistisch | "We zijn wel een beetje overhoop gespeeld ja. We lopen al snel tegen 2 goals aan van hun en bij die 3e weet je wel dat de wedstrijd voorbij is. Je moet soms ook afspreken dat het iets anders moet, maar dat lukt gewoon niet bij ons. Zij hebben zo veel rust aan de bal. Wij moeten gaan strijden voor de 2e plek met die andere 2 ploegen, dus het is allemaal niet zo heel raar."

Jordan Teze ziet het positief en ziet dit duel als leermoment | "Ik ben niet geschrokken, wisten wat ons te wachten stond. Het lag wel echt aan de kwaliteit van hun. Tegen wie we ook spelen moeten we altijd ons eigen spel blijven voetballen. Dit zegt niet heel veel over het PSV op dit moment, hier kunnen we veel van leren."

Groep B | PSV is door het verlies ook nog eens dik laatste in poule B van de Champions League. In Spanje werd er namelijk met 1-1 gelijkgespeeld tussen groepsgenoten Sevilla FC en RC Lens.

Het zit erop | Een ware afstraffing voor PSV, waarin de Eindhovenaren 4 tegengoals kregen. Arsenal was oppermachtig en daar had PSV echt niets tegenin te brengen. Het volgende duel in de Champions League is thuis tegen Sevilla, daarin moet de ploeg van Peter Bosz zich weer oprichten van deze enorme teleurstelling.

Minuut 88 | PSV gaat de laatste wissel nog gebruiken. Ricardo Pepi mag nog even een paar minuutjes meedoen, hij vervangt zoals wel vaker Luuk de Jong.

Minuut 86 | Nog een gele kaart uit frustratie. Nu is het Schouten die op de bon gaat.

Daar is de knappe 4-0 van Odegaard in de 2e helft |

Minuut 82 | Beide teams lijken nu vrede te hebben met dit resultaat. PSV probeert er af en toe nog uit te komen voor een eretreffer, net als sommige pogingen van Arsenal. Maar dichtbij een goal kwamen de teams niet meer.

Minuut 79 | Een domme overtreding van Tilman. De invaller duwt Jorginho opzichtig in de rug en krijgt geel.

Minuut 76 | Ook PSV wisselt. Ramalho en Vertessen komen het veld in. Lang en Bella-Kotchap gaan naar de kant.

Minuut 74 | Arsenal wisselt nog een keer. Rice gaat naar de kant, Jorginho is zijn vervanger.

Minuut 70 | In de categorie van kwaad tot erger: daar is de 4-0 voor Arsenal! Odegaard mag van de Eindhovenaren vrij schieten vanaf een meter of 20 en die bal gaat kiezelhard in de hoek. Geen kans voor Benitez.

Minuut 67 | Ook Arsenal doet een dubbele wissel. Jesus en Saka gaan naar de kant en lijken te worden gespaard voor komend weekend. Smith-Rowe en Vieira komen erin voor de slotfase.

Minuut 65 | Peter Bosz is het zat en gaat voor een aanvallende versterking, Tilman en Lozano vallen in bij PSV, Bakayoko en Saibari gaan naar de kant.

Minuut 61 | Grote kans voor Arsenal! Nelson is de PSV-verdediging de baas en geeft goed voor. Jesus krijgt zijn voorzet alleen net niet voorbij Benitez.

Minuut 57 | Arsenal gaat voor het eerst wisselen. Zinchenko gaat naar de kant voor Tomiyasu en ook ook oud-Feyenoorder Nelson komt erin. Hij is de vervanger van Trossard.

Minuut 55 | Arsenal lijkt te horen hebben gekregen dat ze gas terug mogen nemen van Arteta. De rust lijkt meer terug in het elftal van de Spaanse trainer. Dit weekend wacht ook de derby van Noord-Londen tegen Tottenham Hotspur.

Minuut 51 | Het spelbeeld is nog niet heel veel aangepast. PSV komt er wel een paar keer meer door op de helft van Arsenal, maar de Engelse ploeg maakt nog altijd de dienst uit.

Minuut 47 | Daar gaat ook voor het eerst een PSV'er op de bon. Boscagli is veel te laat en schoffelt Jesus omver. Geel is op zijn plaats.

Tweede helft is begonnen | We zijn weer los in het Emirates Stadium! Gaat PSV het nog compleet omdraaien of wordt het vooral tegenhouden, tegenhouden en nog eens tegenhouden?

Wesley Sneijder is vernietigend over PSV | "Je mag blij zijn dat het maar 3-0 staat. Arsenal speelt echt met PSV. De ruimtes zijn veel te groot en dan belandt je in 1 grote rondo. Je kan alleen hopen dat het geen 6 of 7-0 wordt."

Daar zijn de beelden van de 3-0 van Gabriel Jesus |

Het is rust | PSV dreigt nog een hele zware 2e helft tegemoet te gaan, want de ploeg van Peter Bosz staat 3-0 achter tegen Arsenal. De Londenaren geven de Eindhovenaren een ouderwetse les counteren, aanvallen en effectiviteit. PSV heeft nog niets in te brengen en is figurant in de show van Arsenal.

Minuut 42 | Ben White van Arsenal krijgt de 1e gele kaart van de wedstrijd

Daar zijn de beelden van de 2-0 van Trossard |

Minuut 37 | Daar is dan toch voor rust al de 3-0! Wat een afstraffing voor PSV. Jesus staat nu compleet vrij aan de rechterkant van het strafschopgebied en schiet vol raak. Ongekend hoe Arsenal PSV doldraait.

Minuut 35 | Inmiddels is het tempo sowieso wat gaan liggen. De wedstrijd moddert wat aan richting de rust. Ook de hoekschoppen van PSV richten nog niets uit.

Minuut 29 | De Londense storm is even gaan liggen. Het regent nog altijd, maar Arsenal doet iets rustiger aan. Een actie voorin komt nog wel van Arsenal, maar PSV komt nog altijd niet aan de beurt.

Minuut 24 | Arsenal blijft de goal van PSV onder vuur nemen. Benitez voorkomt weer erger op een gevaarlijk schot van tot 2 keer toe Jesus.

Minuut 20 | En daar is GOAL nummer 2 voor Arsenal. Saka geeft nu de assists op Leandro Trossard. De Belg werkt vanaf de 16 meter af en laat Benitez kansloos. Een waar horrorbegin voor PSV.

Minuut 18 | Odegaard probeert het weer en Benitez laat zijn inzet nog even los. Toch heeft hij de bal weer klem voordat Arsenal weer bij de rebound kan komen.

Daar zijn de beelden, Saka bezorgt PSV een dramatische start |

Minuut 12 | De PSV'ers schreeuwen om een penalty na hands van Zinchenko. De Oekraïner schampt de bal met zijn handen, maar een penalty komt er niet.

Minuut 10 | PSV lijkt het even helemaal kwijt. Ben White kan zo doorlopen en geeft strak voor. Er staan genoeg spelers van Arsenal vrij, maar niemand krijgt de enorme kans erin.

Minuut 7 | Goal Arsenal! Wat een dramatisch begin voor PSV. Het is Bukayo Saka die de rebound van een schot van Martin Odegaard binnenwerkt.

Minuut 5 | Beide ploegen beginnen rustig aan de wedstrijd. Op 2 plaagstootjes van Lang en Saka na gebeurde er nog weinig spannends in Noord-Londen.

Het is lang geleden maar PSV mocht hem weer horen | De Champions League-song in een vol Emirates Stadion

Minuut 1 | Daar is Noa Lang gelijk. Hij probeert het met een schot, maar doelman David Raya kan eenvoudig pakken.

Daar is de aftrap | PSV en Arsenal zijn terug in de Champions League en zijn begonnen aan het nieuwe seizoen op het hoogste niveau!

Minuut Stilte | Ook in het Emirates Stadium wordt een minuut stilte gehouden.

De PSV-spelers zijn er klaar voor | Het regent pijpenstelen in Engeland, maar de Eindhovenaren zijn er helemaal klaar voor! Nog heel even tot de aftrap.

Jan Boskamp en Wesley Sneijder analyseren | De twee zien een aantal punten waarop PSV onder de hoge druk van Arsenal uit kan komen.

Peter Bosz koos bewust voor Jordan Teze in plaats van Patrick van Aanholt | "Wanneer we tegen Arsenal met twee aanvallende backs spelen is dat te veel van het goede. Daarom hebben we met Teze meer een echte verdediger. Daarom hebben we defensief meer zekerheid ingebouwd."

Peter Bosz is blij met de terugkeer van Noa Lang | "Noa maakt het iedere tegenstander tot nu toe lastig, dus dat kan hij ook met Ben White van Arsenal. We hebben hier alleen maar kansen als we zelf aan het voetballen komen."

Luuk de Jong kan geschiedenis schrijven | Als de captain vanavond scoort voor PSV dan is hij in zijn eentje de all-time Nederlandse topscorer bij een Eredivisie-club in de geschiedenis van de Champions League!

Groep B | De andere wedstrijd in Poule B van PSV begint ook om 21:00 uur en gaat tussen Sevilla en RC Lens in het Ramon Sanchez Pizjuán in Spanje.

Opvallendheden in opstellingen | Bij PSV dus geen Patrick van Aanholt en geen Hirving Lozano in de basiself. Arsenal-trainer Mikel Arteta kiest voor Gabriel Jesus in de basis in plaats van Eddie Nketiah. Ook David Raya keept weer in plaats van Aaron Rammsdale.

Opstelling PSV | Benitez; Teze, Bella-Kotchap, Boscagli, Dest; Schouten, Saibari, Veerman; Bakayoko, De Jong, Lang.

Opstelling Arsenal | Raya; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Odegaard, Rice, Havertz; Saka, Jesus, Trossard.

Lang weggeweest | Voor allebei de ploegen is het een langverwachte rentree in de Champions League. Voor PSV was het in 2018-2019 de laatste keer dat ze aan het miljardenbal meededen. Voor Arsenal was het zelfs nog langer geleden, in het seizoen 2016-2017.

PSV O19 | De jongelingen van PSV gaven alvast het goede voorbeeld. In de Youth League versloeg Jong PSV de leeftijdsgenoten van Arsenal al met 2-1. Jason van Duiven maakte (zoals wel vaker) de winnende voor PSV Onder 19.

Voorspellingen | De fans van PSV en Arsenal voorspellen in Londen de wedstrijd van vanavond!