Liverpool duwt etterend Everton verder in de degradatiestress

Bart van der Wijst • 21:30, 24-04-2022 / Laatste Update: 22:16, 07-01-2024

Liverpool is weer aangehaakt bij Manchester City aan de kop van de Premier League. De ploeg van Jürgen Klopp rekende op Anfield af met een etterend, tijdrekkend en zwak Everton: 2-0. Het blauwe gedeelte van Liverpool moet nu serieus gaan vrezen voor degradatie, de ploeg staat officieel onder de streep.

Al vanaf minuut 1 begon Everton-doelman Jordan Pickford met tijdrekken. Met succes, want Liverpool kwam totaal niet aan voetballen toe.

Schoppen

Bij Everton pakten ze ieder moment aan om even wat secondes van de klok af te snoepen. Richarlison lag een paar keer op de grond voor blessurebehandelingen. Tijdens de laatste blessure ging het los op het veld.

Terwijl de Braziliaan op de grond lag, gaf zijn ploeggenoot Abdoulaye Doucouré iemand van Liverpool een rotschop omdat de bal niet uit werd getrapt. Dat leverde een klein opstootje op en voor Everton belangrijk: tijdwinst.

Ban gebroken

Na een uur spelen gooide Jürgen Klopp er een extra aanvaller bij, Divock Origi kwam binnen de lijnen. Niet veel later lag de bal eindelijk in het mandje voor Liverpool. Mo Salah bediende Andy Robertson, de Schot kopte de 1-0 binnen. Anfield ontplofte!

Na die openingstreffer kwam er wat ruimte voor Liverpool. Dat leverde uiteindelijk de beslissende 2-0 op. Luis Díaz probeerde met een omhaal te scoren, maar zijn afzwaaier belandde op het koppie van Origi. 2-0, over en sluiten. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar.

Onder de streep

Fans van Everton hoeven de komende dagen niet door de stad te wandelen. Maar wat misschien nog erger is, is dat de ploeg op de onveilige 18e plek staat in de Premier League. Na de overwinning van Burnley eerder op de dag staat Everton nu voor het eerst dit seizoen onder de streep. Het gat met de veilige 17e plaats bedraagt 2 punten, al heeft Everton wel een wedstrijd minder gespeeld.