Liverpool duwt Southampton dieper in moeras en kan zelf omhoog kijken

admin • 18:55, 12-11-2022 / Laatste Update: 09:35, 12-12-2023

Liverpool heeft de thuiswedstrijd, zonder de geschorste trainer Jürgen Klopp, tegen Southampton relatief eenvoudig met 3-1 gewonnen. Grote man aan de zijde van Liverpool was Darwin Núñez die 2 goals maakte. Door de overwinning stijgen The Reds naar de 6e plaats in de Premier League. Southampton zakt juist verder weg en is terug te vinden op de 19e plek in de Engelse competitie.

Na een spectaculaire 1e helft met goals van Roberto Firmino, Ché Adams en Darwin Nunez ging de thuisspelende partij met een comfortabele voorsprong de rust in: 3-1. In de 2e helft waren er over en weer de nodige kansen, maar geen van beide ploegen kon het net meer laten bollen.

Alle hens aan dek

Waar Liverpool het gat voor een Champions League-plaats aan het einde van het seizoen naar 5 punten verkleinde, zal Southampton met een minder gevoel de WK-stop ingaan. Zij staan op een rechtstreekse degradatieplek, waardoor het na het WK alle hens aan dek is.