🎥 | Liverpool is het HE-LE-MAAL kwijt: 6e nederlaag op rij op Anfield

admin • 18:08, 07-03-2021 / Laatste Update: 04:25, 06-01-2024

Liverpool is het nog steeds helemaal kwijt. De kampioen van vorig seizoen verloor zondag voor de 6e keer op rij op Anfield, waar de ploeg van Jürgen Klopp daarvoor 68 competitieduels op rij ongeslagen was. Mario Lemina bezorgde Fulham de verdiende overwinning: 0-1.

Liverpool bleef na een 1-2 nederlaag tegen Crystal Palace op 23 april 2017 bijna 4 jaar ongeslagen op Anfield. Aan die indrukwekkende serie van 68 duels maakte Burnley een einde door op 21 januari verrassend met 0-1 te winnen. Daarna sloegen ook Brighton (0-1), Manchester City (1-4), Everton (0-2) en Chelsea (0-1) de afgelopen weken toe. Tussendoor won Liverpool nog wel de uitwedstrijden bij Tottenham Hotspur (1-3), West Ham United (1-3) en Sheffield United (0-2), maar het vertrouwen is volledig weg uit de ploeg van Klopp.

Nu de beurt aan Fulham

Nu sloeg dus ook Fulham toe op Anfield. Mario Lemina maakte kort voor rust de winnende goal, nadat hij Mohamed Salah de bal afsnoepte en de verre hoek wist te vinden: 0-1. In de eerste helft had Fulham al zeker 5 goede kansen laten liggen, dus de voorsprong voor het team van Scott Parker was zeker niet onverdiend. Fulham, met Kenny Tete de hele wedstrijd op rechtsback, moest in de tweede helft met man en macht verdedigen, maar hield knap stand.