Liverpool poetst vingerafdrukken Weghorst van logo: 'Die horen hier niet'
i

Pro Shots

Liverpool poetst vingerafdrukken Weghorst van logo: 'Die horen hier niet'

Yvo van Dorst • 20:59, 08-03-2023 / Laatste Update: 02:28, 12-12-2023

Wout Weghorst kreeg zowat de hele wereld over zich heen met zijn kleine tikje tegen het logo van Liverpool voor hij zondag Anfield opkwam. Het is een traditie en heilig voor The Reds wanneer ze thuisspelen. Daarom moest er iets gedaan worden aan de afdrukken van de Nederlandse spits van Manchester United.

Liverpool schakelde daarvoor oud-speler John Aldridge in. De man die meer dan 100 wedstrijden speelde voor de club plaatste een foto van zichzelf op Twitter, waarop hij een doekje over het logo boven de spelerstunnel wrijft. "Die vingerafdrukken horen hier niet", zet Aldridge bij zijn foto.

Enorm veel ophef

Voordat Weghorst zondag het veld betrad tikte hij dus op datzelfde logo en dat kwam hem op enorm veel kritiek te staan. Enkele fans van Manchester United, die gefrustreerd waren na de 7-0 nederlaag, wilden hem weg hebben en bedreigden de spits.

Uiteindelijk besloot Weghorst via zijn Instagram te reageren op het gezeik rond zijn actie. De Nederlander vertelde dat hij het logo een tikje gaf om de spelers van Liverpool te intimideren en om Virgil van Dijk voor te zijn.