Liverpool rekent af met de vloek van de vroege zaterdagmiddagwedstrijd

Bart van der Wijst • 17:40, 16-09-2023 / Laatste Update: 21:14, 11-12-2023

Liverpool won vorig seizoen geen enkel duel dat om 12.30 uur Engelse tijd werd afgetrapt. Zaterdagmiddag tegen Wolves was de 1e van dit seizoen. Liverpool kwam snel op 1-0 achter en dus gingen de gedachten weer terug naar vorig jaar. Na rust herstelden de Reds de schade en werd er nog gewonnen: 1-3.

Zonder de geschorste aanvoerder Virgil van Dijk werd Liverpool in de eerste 45 minuten alle kanten opgestuurd. Dat resulteerde in een vroege goal van Hwang Hee-chan, na goed voorbereidend werk van Pedro Neto.

Goal en wissel Gakpo

Na rust kwam Luis Díaz binnen de lijnen en dat bracht het gewenste effect. Liverpool, dat voor rust wel veel de bal had, werd gevaarlijker. Al snel volgde de 1-1. Cody Gakpo liep de gelijkmaker binnen op assist van Mo Salah. Daarna werd hij gelijk gewisseld voor Darwin Núñez.

Winnende in 200e wedstrijd

Bij afwezigheid van Van Dijk en Trent-Alexander Arnold droeg linksback Andy Robertson de aanvoerdersband. Ook speelde hij zijn 200e wedstrijd in het shirt van Liverpool. Robbo maakte in de 85e minuut de bevrijdende 1-2 voor de uitploeg, in blessuretijd gooide Harvey Elliott het duel op slot. Bij beide goals gaf opnieuw Salah de assist.

Ryan Gravenberch maakte in de 93e minuut nog zijn debuut voor Liverpool.