Liverpool-speler was diehard fan van Everton; trainde jarenlang in Celtic-tenue
i

Getty Images

Liverpool-speler was diehard fan van Everton; trainde jarenlang in Celtic-tenue

Brian Vesseur • 22:38, 01-08-2023 / Laatste Update: 08:58, 12-12-2023

Jordan Rossiter is misschien geen bekende naam, maar zijn verhaal is wel heel mooi. Rossiter is 26 jaar geleden geboren in Liverpool en groeide op als diehard Everton-supporter. Maar in 2003 werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van Liverpool! Hij vond dat zo verschrikkelijk, dat hij altijd met tegenzin het rode shirt aantrok.

Het liefst wilde hij in Everton-shirt trainen, maar dat kon natuurlijk niet. Daarom trainde hij regelmatig in het shirt van het Schotse Celtic, zo vertelt zijn oude jeugdtrainer Karl Robinson aan de I Had Trials Once-podcast. "Hij kon het gewoon niet aan om in een Liverpool-shirt te trainen." Uiteindelijk speelde hij 5 wedstrijden in het eerste van Liverpool, waarin hij 1 keer scoorde.

Aartsrivaal

Rossiter heeft er overigens weinig moeite mee om bij de aartrsivaal te spelen. Want waar hij vaak een Celtic-shirt droeg, vertrok hij in juli 2016 transfervrij naar Rangers! Daar maakte hij het overigens niet waar. Inmiddels speelt de middenvelder bij Bristol Rovers, in de League One.