Liverpool verkleint gat met City tot 3 punten door dikke zege, Weghorst wint weer met Burnley

Eimert Pruis • 23:37, 23-02-2022 / Laatste Update: 13:51, 08-01-2024

Liverpool heeft het gat met Manchester City verkleint tot 3 punten. Het is dus weer akelig spannend in de Premier League. De Reds wonnen woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen Leeds United eenvoudig met 6-0, mede dankzij een goal van Virgil van Dijk. Wout Weghorst won weer met Burnley (van Tottenham Hotspur).

Terug naar Liverpool. Van Dijk hield het niet meer toen zijn maatje in de verdediging Joël Matip scoorde. Matip pegelde de bal in de 16 keihard op doel, op aangeven van Mohamed Salah. In de 1e helft scoorde de Egyptenaar ook nog 2 keer. Salah deed dat 2 keer vanaf 11 meter.

In de 2e helft voetbalde Liverpool het lekker uit, wetende dat ze weer alles in eigen hand hebben voor het kampioenschap in de Premier League. Sadio Mané deed in de slotfase nog een duit in het zakje met net als zijn Egyptische collega 2 doelpunten. En het mooiste moest toen nog komen. De vastgestelde blessuretijd was al verstreken toen Van Dijk van dichtbij hard binnenkopte en nog harder lachte dan bij de goal van Matip.

Weghorst gooit alles in de strijd

Weghorst geeft Burnley vleugels (en een spits)

Sinds de komst van Wout Weghorst heeft Burnley vleugels gekregen. Letterlijk, omdat de spits graag door vleugelspelers bediend wordt, maar ook figuurlijk. Iedereen zet een stapje extra als ze zien hoeveel arbeid de Nederlandse spits verricht. Tottenham Hotspur was na Brighton & Hove Albion (0-3) het slachtoffer: 1-0.

Het doelpunt werd gemaakt door Ben Mee in de 72e minuut. Steven Bergwijn kreeg ook nog een kans bij Tottenham om de boel om te draaien. De Nederlandse aanvaller slaagde niet in gevaar te stichten. Burnley staat qua verliespunten nu op de veilige 17e plaats. Tottenham ziet Europees voetbal verder uit het zicht raken.

Crystal Palace haalt uit bij Watford

De concurrent van Burnley in de degradatiestrijd, Watford, ging thuis pijnlijk onderuit tegen Crystal Palace. Het werd uiteindelijk 1-4. Jean-Philippe Mateta, Conor Gallagher en Wilfried Zaha (2 keer) waren de Palace-doelpuntenmakers. Moussa Sissoko scoorde namens Watford.