Liverpool vraagt om uitstel halve finale League Cup: na Jürgen Klopp ook Pepijn Lijnders besmet
i

Getty Images

Liverpool vraagt om uitstel halve finale League Cup: na Jürgen Klopp ook Pepijn Lijnders besmet

Sjors Tanis • 12:11, 05-01-2022 / Laatste Update: 02:35, 12-12-2023

De coronazorgen bij Liverpool stapelen zich op. The Reds lieten dinsdag al weten uitstel te hebben aangevraagd voor de halve finale van de League Cup tegen Arsenal (donderdag in Londen) en woensdag laat de club weten dat ook Pepijn Lijnders positief is getest.

Lijnders had de afgelopen wedstrijd tegen Chelsea (2-2) nog de leiding over Liverpool, omdat coach Jürgen Klopp positief getest was.

Geen training en persconferentie

Dinsdag werd de training van Liverpool al geschrapt. De club heeft een verzoek ingediend het duel met Arsenal te verplaatsen. De English Football League heeft nog niet op het verzoek gereageerd. Liverpool heeft besloten de persconferentie in aanloop naar het duel in de League Cup te schrappen.

Er is nog niet gereageerd op de aanvraag van Liverpool om het duel met Arsenal uit te stellen. De reden voor de aanvraag is het oplopende aantal (vermoedelijke) coronabesmettingen en daarmee het beperkte aantal beschikbare spelers. "Een van de overwegingen die hebben geleid tot de aanvraag bij de EFL is de noodzaak om reizende supporters zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van mogelijk uitstel. Aangezien er geen vooruitzicht is dat de huidige situatie vóór de wedstrijd van donderdag verbetert en deze mogelijk nog verslechtert, acht de club het verstandig én redelijk om te vragen om de wedstrijd te verplaatsen", laat Liverpool weten. Er zijn immers nog wel supporters welkom bij de wedstrijden in Engeland.