Liverpool wint met z'n tienen van Bournemouth

Bart van der Wijst • 20:05, 19-08-2023 / Laatste Update: 17:15, 08-01-2024

Liverpool heeft zaterdagmiddag de eerste 3 punten van het seizoen gepakt. Op eigen veld werd Bournemouth met 3-1 aan de kant geschoven. De thuisploeg eindigde het duel met 10 man na een twijfelachtige rode kaart voor nieuweling Alexis Mac Allister.

Op Anfield lag de bal binnen 3 minuten al 2 keer in het verkeerde netje. Gelukkig voor Liverpool werd er eentje afgekeurd. De andere werd ingeleid door een fout van Trent Alexander-Arnold. Een beroerde aanname zorgde er uiteindelijk voor dat Antoine Semenyo kon scoren.

Drukken

Liverpool speelde daarna niet super, maar kwam wel op 1-1 na een fraaie halve omhaal van Luis Díaz. Nog voor rust was de schade helemaal gerepareerd door wie anders dan Mo Salah. De Egyptenaar scoorde de rebound van de penalty die hij zelf miste. Na de pauze, toen de Reds al met 10 man voetbalden, besliste Diogo Jota de wedstrijd.

tekst gaat verder onder de video

Virgil van Dijk speelde een hele wedstrijd bij Liverpool, Cody Gakpo ging er na de rode kaart van Mac Allister vanaf. Justin Kluivert viel in bij Bournemouth, waar ook Milos Kerkez en Marcos Senesi speelden.