Livestream: kijk hier LIVE naar de bekerfinale futsal tussen ZVV Ede en FC Eindhoven
i

Pro Shots

Livestream: kijk hier LIVE naar de bekerfinale futsal tussen ZVV Ede en FC Eindhoven

Bart van der Wijst • 19:00, 07-04-2023 / Laatste Update: 07:34, 12-12-2023

Het is D-Day voor eerste divisionist ZVV Ede en FC Eindhoven. De bekerfinale futsal (zaalvoetbal) staat namelijk op het programma. Het is een beetje David tegen Goliath. Klein duimpje tegen de reus. Lukt het de eerste divisionist te stunten tegen het grote FC Eindhoven? Je volgt het live in de onderstaande livestream.

Ook de vrouwenfinale tussen bekerhouder Os Lusitanos en FC Marlène staat deze vrijdag op het programma. Die wordt om 18.30 uur gespeeld in Topsportcentrum Rotterdam. Ook deze is te zien in de livestream onderin.

Routes naar de finale

ZVV Ede

Voor de eerste divisionist begon het bekersprookje in de eigen sporthal Hoograven. ZVV Ede won met 3-1 van Bristol Team/Logischtiek BV. Daarna werd Groene Ster Vlissingen met 11-2 vermorzeld. De grootste stunt kwam een ronde later, tegen eredivisionist asv LEBO. In een thriller werd met 7-6 gewonnen van de ploeg met 3 Oranje-internationals.

ZVV Ede was in de kwartfinales met 6-4 te sterk voor GZV Watergras, in de halve eindstrijd moest JCK/AISO eraan geloven: 3-2.

FC Eindhoven

De futsaltak van de club uit Eindhoven is de grootste favoriet voor de bekerfinale. FC Eindhoven staat bovenaan in de Eredivisie en won in het verleden al 4 bekers: 2010, 2012, 2015 en 2019. Vorig jaar verloor de club de bekerfinale nog van competitiegenoot Hovocubo.

FC Eindhoven stroomde veel later in dan ZVV Ede. Na zeges tegen ZVV Kroeven/Laboral Services BV (9-2), FC Marlène (3-2) en revanche tegen Hovocubo (3-1) bereikte de ploeg de bekerfinale. Bij de Eindhovenaren zitten internationals Manuel Kuijk (keeper), Ayoub Boukhari (verdediger) en Said Bouzambou (aanvaller) in het team.

Lees ook: Said Bouzambou wist precies wat hij deed bij prachtgoal op EK: ‘Maar dat had ik niet verwacht’

Livestream bekerfinale futsal

Wil je helemaal niks missen van de bekerfinale, scroll dan gauw verder. De KNVB heeft er namelijk voor gezorgd dat er een livestream is van het duel tussen ZVV Ede en FC Eindhoven. Deze vind je hieronder: