Locadia vertrekt na 'situatie' plotseling uit Iran
i

Getty Images

Locadia vertrekt na 'situatie' plotseling uit Iran

admin • 12:31, 20-12-2022 / Laatste Update: 08:19, 12-12-2023

Iraanse media melden dat Jürgen Locadia is vertrokken bij Persepolis. De oud-spits van onder meer PSV zou vanwege persoonlijke omstandigheden van zijn vrouw én de onveilige situatie in Iran zijn teruggekeerd naar Nederland.

Iran International meldt dat de reden achter het vertrek het gebrek aan communicatie met zijn familie is. Dit vanwege de slechte toestand van het communicatienetwerk in Iran. Volgens persbureau Tasnim gaat Locadia echter niet terug vanwege de huidige situatie in Iran, maar vanwege ziekte van zijn vrouw. Toen die boodschap op weerstand van de clubleiding stuitte, besloot hij alsnog snel zijn koffers te pakken om huiswaarts te keren.

Politieke onrust

Het is sinds enkele maanden erg onrustig in Iran vanwege de dood van de 22-jarige Mahsa Amini. Diverse Europese landen hebben hun inwoners daarom opgeroepen om te vertrekken uit het Aziatische land. In augustus tekende Locadia nog een 1-jarig contract bij het Iraanse Persepolis. De Nederlander maakte in zijn eerste periode 6 goals voor de huidige koploper, maar zou dus niet verder willen.