Lof voor stotterende Lutsharel Geertruida na eerste interview: 'Ik vind dit echt mooi om te zien'
i

Talpa

Lof voor stotterende Lutsharel Geertruida na eerste interview: 'Ik vind dit echt mooi om te zien'

Jeroen Rooseboom • 12:21, 12-01-2024 / Laatste Update: 09:39, 15-01-2024

Lutsharel Geertruida durfde door zijn stotteren nooit echt een interview voor de camera te geven. Tot nu toe: binnenkort verschijnt er een documentaire over hem op het videoplatform Feyenoord ONE, waarin hij een interview geeft. Hélène Hendriks en Chris Woerts zijn erg blij voor de verdediger van Feyenoord.

Woerts zegt bij De Oranjewinter dat hij het videoplatform sowieso een topidee vindt van Feyenoord. Waar hij het meest naar uitkijkt? De interviews met Geertruida. "We weten allemaal dat Geertruida, international en Feyenoord-speler, stottert. Hij is eigenlijk nog nooit voor de camera geweest, in ieder geval heel weinig. Dat durft hij niet. Volgende week gaat er een documentaire van hem in première en dan hoor en zie je hem praten."

Overwinnen

Daarna volgt een stukje uit een interview met hem uit zijn docu. Hendriks is vol lof voor de verdediger van het Nederlands elftal. "Ik vind dit echt mooi om te zien. En ook goed van hem", aldus de presentatrice. Woerts: "Hij heeft heel veel moeten overwinnen. Een ademhalingscoach heeft hem begeleid, een spraakcoach zelfs."

"Eigenlijk is het voor het eerst dat hij op beeld iets zegt", zegt de zakenman. "En dat is echt een doorbraak voor hem, want als hij straks naar het buitenland wil gaan… Als hij dadelijk naar Bayern München gaat of een andere club en hij komt stotterend binnen, dan heeft hij al een achterstand. Het is voor zijn persoonlijke ontwikkeling dus heel belangrijk dat hij gewoon normaal kan praten."

Check het hele fragment hieronder: