Loting Conference League: AZ tegen Anderlecht in kwartfinales
i

Pro Shots

Loting Conference League: AZ tegen Anderlecht in kwartfinales

Joris Kaper • 15:13, 17-03-2023 / Laatste Update: 01:08, 12-12-2023

In de kwartfinales van de Conference League treedt AZ aan tegen Anderlecht. Dat is de uitkomst van de loting donderdag. De Alkmaarders spelen eerst een uitwedstrijd in België.

Mochten de Alkmaarders de kwartfinales doorkomen, dan mag de ploeg van trainer Pascal Jansen zich opmaken voor een tweeluik met de winnaar van het kwartfinaleduel tussen KAA Gent en West Ham United.

In de andere kwartfinales spelen Lech Poznan en Fiorentina tegen elkaar en FC Basel en OFC Nice. De kwartfinales worden op donderdag 13 april gespeeld; de returns zijn een week later op 20 april.

Kwartfinales Conference League

Lech Poznan - Fiorentina

KAA Gent - West Ham United

Anderlecht - AZ

FC Basel - OGC Nice

Ontmoeting met Oranje-debutant Verbruggen

Bij Anderlecht speelt doelman Bart Verbruggen. Hij werd vrijdag voor de 1e keer opgeroepen door Ronald Koeman voor Oranje. Anderlecht knikkerde in de 8e finales Villarreal uit de Conference League. Momenteel vergaat het de ploeg in de Belgische competitie minder goed: daarin staat de ploeg slechts 9e. Ook oud-Ajacied Jan Vertonghen staat bij paarse formatie onder contract.

Lees ook: Gigantische stunt van AZ: Alkmaarders knikkeren Lazio uit Conference League

Halve finales

Terwijl de winnaar van KAA Gent/West Ham United tegen de winnaar van Anderlecht/AZ speelt in de halve finale, treffen in de andere halve finale de winnaars van Lech Poznan/Fiorentina en FC Basel/OGC Nice elkaar. Die halve finales staan gepland op donderdag 11 en 18 mei. De finale vindt plaats op 7 juni in Praag.