Dit is de loting van Feyenoord voor de groepsfase van de Champions League
i

Getty Images

Dit is de loting van Feyenoord voor de groepsfase van de Champions League

Brian Vesseur • 20:51, 31-08-2023 / Laatste Update: 01:12, 12-12-2023

De loting van Feyenoord in de Champions League is bekend! De balletjes zijn getrokken bij de UEFA en de Rotterdammers weten nu tegen wie ze spelen. Feyenoord neemt het in de groepsfase van de Champions League op tegen Atlético Madrid, Lazio en Celtic.

Lees in een uitgebreid artikel alle info over de tegenstanders van Feyenoord in de Champions League

Feyenoord zit in Groep E. Vorig seizoen oefenden de Rotterdammers al tegen Atlético Madrid in de voorbereiding. Destijds werd de verhitte (Yannick Carrasco kreeg in de 41e minuut rood) vriendschappelijke wedstrijd 2-1. Naoufal Bannis scoorde in de 93e minuut het winnende doelpunt.

Voor Feyenoord wacht er dus ook weer een bezoekje aan Rome. Dat is de club niet vreemd: de afgelopen 2 seizoenen speelden de Rotterdammers tegen AS Roma in Europa. In 2021/2022 speelde Feyenoord tegen Roma in de finale van de Conference League, een seizoen later ontmoetten de 2 teams elkaar in de Europa League.

Loting Feyenoord in de Champions League

Feyenoord zat met wat geluk in Pot 1. Eigenlijk was de kampioen van Nederland veroordeeld tot Pot 2, maar omdat Manchester City de Champions League én de Premier League won, schoof Feyenoord op naar Pot 1. Daardoor ontliep het teams als FC Barcelona, Napoli, Bayern München en dus Manchester City.

🤔 Team to avoid?#UCLdraw pic.twitter.com/v7tgdnFUFQ

— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) August 31, 2023

Snel meer!