Ajax treft deze tegenstanders in de groepsfase van de Europa League
i

Getty Images

Ajax treft deze tegenstanders in de groepsfase van de Europa League

Pim Huberts • 15:34, 01-09-2023 / Laatste Update: 08:07, 08-01-2024

De loting van Ajax voor de groepsfase van de UEFA Europa League is bekend. Ajax kwalificeerde zich voor de poulefase door Ludogorets uit te schakelen. Check hieronder de loting van Ajax in de Europa League.

Loting Ajax in Europa League

Dit is de poule van Ajax in de Europa League:

1. Ajax

2. Olympique Marseille

3. Brighton & Hove Albion FC

4. AEK Athene

Ajax treft dus een tegenstander uit Frankrijk. Wat extra belangrijk kan worden voor Nederland, in de strijd op de UEFA-coëfficiëntenranglijst. Bij Brighton komt Ajax een groep Nederlanders tegen. Jan Paul van Hecke, Joël Veltman en Bart Verbruggen spelen voor de Engelse club. Bij AEK Athene spelen Tom van Weert en Nordin Amrabat.

Pot 1

Omdat Ajax in pot 1 ingedeeld was, ontliep de club een aantal grote clubs. West Ham United, Liverpool, AS Roma, Villarreal, Bayer Leverkusen, Atalanta en Rangers konden niet geloot worden.

Ajax in Europa League

Ajax speelde de laatste jaren vrijwel altijd in de groepsfase van de Champions League. Ajax ging vorig jaar als 3e in de groep door naar de eerste knock-outwedstrijd in de Europa League. Hier verloren ze van Union Berlin. In het seizoen 2020/21 haalde Ajax de kwartfinales van de Europa League, waar het verloor van AS Roma.

Ajax plaatste zich dit jaar door over 2 wedstrijden te (4-1, 0-1) te winnen van Ludogorets uit Bulgarije.

Historie

Een recent hoogtepunt voor Ajax was natuurlijk de finale van de Europa League in 2017. Toen verloor Ajax met 2-0 van Manchester United. In 1992 won de club de UEFA Cup, voorganger van de Europa League, door in 2 wedstrijden te winnen van Torino. Sevilla is de regerend kampioen van de op 1 na hoogste Europese voetbalcompetitie.