Dit is de loting van PSV voor de groepsfase van de Champions League
i

Getty Images

Dit is de loting van PSV voor de groepsfase van de Champions League

Brian Vesseur • 20:50, 31-08-2023 / Laatste Update: 06:03, 08-01-2024

PSV heeft het geflikt! Woensdag werd Rangers met ruime cijfers aan de kant gezet (5-1), waardoor de groepsfase van de Champions League een feit is. En nu is de loting van PSV in de Champions League bekend. Dit zijn de tegenstanders van de Eindhovenaren in de groepsfase: Sevilla, Arsenal en Lens.

Lees in een uitgebreid artikel alle info over de tegenstanders van PSV in de Champions League

PSV zit in Groep B. Daarmee kent PSV geen slechte loting. Het had zeker makkelijker gekund, maar het onweek bijvoorbeeld ook een groep met Bayern München en Manchester United. PSV speelde vorig seizoen overigens ook tegen Sevilla en Arsenal, maar toen in de Europa League.

Met Lens kent PSV op papier een 'makkelijkere' tegenstander. Toch eindigde de Franse formatie vorig seizoen 2e in Ligue 1, op slechts 1 punt van Paris Saint-Germain. Arsenal stond vorig seizoen heel lang bovenaan in Engeland, maar werd uiteindelijk ook 2e in de Premier League.

Loting PSV in de Champions League

PSV zat in Pot 3 en ontweek alle 'potgenoten'. Bijvoorbeeld AC Milan, Lazio en Shakhtar Donetsk zaten ook in Pot 3. PSV kon dus wel alle zware ploegen uit Pot 1 (met alle kampioenen) en Pot 2 loten. Alleen landgenoot Feyenoord, dat in Pot 1 zat, was logischerwijs geen optie.

Pot 3 ✅#UCLdraw pic.twitter.com/yXzAGE7X5F

— UEFA Champions League (@ChampionsLeague) August 31, 2023

Snel meer!