Louis van Gaal als vanouds: 'Vrienden van de media: wie zou het anders moeten doen?'

Eimert Pruis • 17:12, 17-08-2021 / Laatste Update: 19:25, 13-12-2023

Louis van Gaal is als vanouds weer op dreef bij zijn presentatie als bondscoach van het Nederlands elftal. "Vrienden van de media. Hier zit ik weer. Wie zou het anders moeten doen?", begon hij de persconferentie in de Zeister bossen.

Van Gaal is alweer voor de 3e keer bondscoach. "Het is toch wat dat ik hier zit voor de 3e keer. In 2000 vond ik het een eer, in 2012 vond ik het een eer, maar nu vind ik het nog veel meer eer. Ik ben uiteindelijk al 5 jaar met pensioen en ja ik zag ook de noodzaak ervan in. Nogmaals: wie zou het anders moeten doen?"

De nieuwe bondscoach ziet ook de moeilijkheid in van zijn missie: het WK halen. "We staan 1 punt achter en hebben nauwelijks voorbereidingstijd. Maar het volk heeft zich achter mij geschaard."

Van Gaal gaat nu uit van fitte spelers en heeft de lijst van Frank de Boer als uitgangspunt genomen. "Je weet niet wat er van binnen speelt, maar ik ben nu al 2 weken bezig in deze tijd. In de huidige coronatijd. Het Zooms/Facetime/Teams-model. En dat heb ik met verve gedaan."

Check hier nog even de 1e voorselectie van Louis van Gaal