Louis van Gaal glundert bij première van LOUIS: 'Ik houd van mezelf'
i

ANP

Louis van Gaal glundert bij première van LOUIS: 'Ik houd van mezelf'

Marcel Roes • 11:59, 12-04-2022 / Laatste Update: 22:15, 11-12-2023

Louis van Gaal en het team rondom LOUIS pikten een prachtige avond uit om de documentaire in première te laten gaan. Er was wereldwijd amper livesport dus er kwam genoeg aandacht voor het gedoe rond de rode loper, het weer was oké en de hoofdpersoon zelf was vrolijk, energiek en vol dankbaarheid voor alle aandacht.

"Van voetbalster naar een filmster", zei Van Gaal in de bioscoop Tuschinski te Amsterdam. Het kostte hem geen moeite om zich voor de docu bloot te geven. "Niemand durft het te zeggen, maar ik wel: ik houd van mezelf. Anders zou ik ook ongelukkig zijn."

Doodgaan

Een onderwerp uit de docu dat al veel aandacht kreeg is dat Van Gaal lijdt aan prostaatkanker. "Ik weet dat de meeste mannen niet doodgaan aan prostaatkanker. Waarom zou ik dan diegene zijn? Ik manage het gewoon. Zoals ik een elftal moet managen, manage ik ook deze ziekte", zegt hij droogjes.

Kwetsbaar

Regiusseur Geertjan Lassche heeft tijdens het opnameproces Van Gaal van heel dichtbij leren kennen. "Hij vindt het natuurlijk shit dat hij ziek is, maar hij kan het ook als een manager handelen, omdat hij een opdracht moet volbrengen", zegt hij tegen de NOS. "Op de meest kwetsbare momenten is Van Gaal het sterkst."