Louis van Gaal grapt erop los: 'Noa Lang heeft meer kans op de Gouden Bal dan De Bruyne'
i

Getty Images

Louis van Gaal grapt erop los: 'Noa Lang heeft meer kans op de Gouden Bal dan De Bruyne'

Eimert Pruis • 22:08, 02-06-2022 / Laatste Update: 21:23, 07-01-2024

Louis van Gaal heeft uiteraard weer de lachers op zijn hand gekregen bij de persconferentie richting België-Nederland. Op Belgische vragen over Noa Lang en Kevin De Bruyne kwam hij tot een opmerkelijke uitspraak (en de zaal lag dubbel). "Eigenlijk, als je het goed bekijkt, dan heeft Noa Lang meer kans op de Gouden Bal dan Kevin De Bruyne."

Opvallend! Hoe dat precies zit? Van Gaal kreeg uiteraard wat vragen naar zijn hoofd geslingerd over Lang. De aanvaller van Club Brugge (nog wel) had in een soort van afscheidsinterview aardig wat arrogante dingen gezegd. Zo had hij ook gezegd dat Van Gaal had gezegd dat hij de Ballon d'Or zou kunnen winnen. "Nou, dan heeft hij mij helemaal verkeerd begrepen. Ik heb gezegd dat hij ongelooflijk veel creatieve kwaliteiten heeft en wedstrijden kan openbreken. Maar hij moet nog heel veel in zijn gedrag en discipline bijleren."

'Hij moet nog zoveel bijleren'

"Misschien denkt hij dat hij dan de beste speler is, maar dat is hij natuurlijk niet. Hij heeft kwaliteiten die niet veel spelers hebben, maar hij moet nog zoveel bijleren."

'Het worden altijd aanvallers'

Wie is dan wel de beste van de wereld? "Op dit moment vind ik Kevin De Bruyne de beste van het jaar. Hij verdient de Gouden Bal, ja. Maar middenvelders worden nooit zo snel gekomen. Worden altijd aanvallers. Daarom denk ik ook dat Lang meer kans heeft op die prijs dan De Bruyne."