Louis van Gaal heeft oud-AZ'er op het oog als nieuwe directeur voetbal bij Ajax
i

Proshots

Louis van Gaal heeft oud-AZ'er op het oog als nieuwe directeur voetbal bij Ajax

Joris Kaper • 01:07, 11-10-2023 / Laatste Update: 04:49, 06-01-2024

Marijn Beuker moet de nieuwe directeur voetbal van Ajax worden als het aan Louis van Gaal ligt. Van Gaal, de kersverse adviseur van de raad van commissarissen, heeft hem naar voren geschoven voor deze nieuwe functie binnen de club. De taak van Beuker is om de gehele voetbalorganisatie binnen Ajax neer te zetten, van de selectie tot de jeugdelftallen.

Daarnaast is het de bedoeling dat er een 'transferman' wordt aangesteld bij de tobbende club, iemand die dezelfde rol had bij de club als Marc Overmars eerder.

Oud-AZ'er

Beuker vervulde eerder een soortgelijke functie bij AZ, waar hij 'hoofd prestatie en ontwikkeling' was. Van Gaal vindt dat AZ in het opleiden en laten doorstromen van talenten Ajax voorbij is gestreefd. Hij wil de moderne manier van werken (met onder andere breintraining en meer scouten op data) ook in Amsterdam implementeren.

Van Gaal wilde Beuker al eerder

Eerder hoopte Van Gaal al dat Beuker technisch directeur zou worden bij de KNVB toen Van Gaal nog bondscoach was, maar toen werd gekozen voor Nico-Jan Hoogma. Beuker zelf staat naar verluidt open voor de functie bij Ajax. Ook algemeen directeur Alex Kroes weet van de plannen om hem aan te stellen, zo stelt het AD.