🎥 Louis van Gaal legt schuld bij Oranje-spelers: 'Ze deden niet wat was afgesproken'

Marcel Roes • 00:25, 14-11-2021 / Laatste Update: 17:14, 08-01-2024

Het debacle in Montenegro zorgt ook bij Louis van Gaal voor vraagtekens. De bondscoach zag Oranje in de slotfase een 0-2 voorsprong verspillen en zo een zeker WK-ticket uit handen geven.

"Er zijn altijd spelers die hun mond open doen, maar heel veel spelers waren wel stil", vertelde hij tegen de NOS over de sfeer in de kleedkamer. "We hebben niet goed gepresteerd, terwijl we het allemaal in handen hadden. Dat is voor mij niet te verklaren, maar het is gebeurd."

Afgesproken

"Zij speelden 5-4-1, nog verdedigender dan anders en dan wordt het voor ons alleen maar moeilijker", verzuchtte hij. "Maar als je 2-0 voor staat, hoef je de bal alleen maar rond te spelen. Maar wij lijden te veel balverlies en geven zo hun de mogelijkheden om te counteren. We deden niet meer wat we hadden afgesproken."

"Je traint op dezelfde manier, met elkaar. Als daar op een gegeven moment niet meer aan wordt voldaan, dan krijg je een probleem."

Focus

Waar het aan lag? "Ik denk niet het gemakzucht was, er was minder focus. Dat klinkt minder negatief. Ik ga mijn spelers niet afvallen, want zij willen ook winnen. We speelden niet meer zoals we hadden afgesproken en daarmee gaan we aan de slag. Boven alles staat dat iedereen enorm zijn best doet."