Louis van Gaal over oproepen Kjell Scherpen: 'Er is een tekort aan talentvolle keepers in Nederland'
i

ProShots

Louis van Gaal over oproepen Kjell Scherpen: 'Er is een tekort aan talentvolle keepers in Nederland'

Pim Huberts • 22:01, 07-06-2022 / Laatste Update: 15:04, 07-01-2024

Louis van Gaal is niet tevreden over het aantal talentvolle keepers voor het Nederlands elftal. De bondscoach verklaarde in de persconferentie in aanloop van de Nations League-wedstrijd met Wales (woensdag om 20.45) waarom hij Kjell Scherpen opriep, een keeper die amper speelde bij KV Oostende (en Brighton).

In de 1e Nations League-wedstrijd van het seizoen nam Van Gaal keepers Jasper Cillessen, Mark Flekken en Tim Krul mee met Oranje. Tim Krul viel echter af met een blessure en dus kreeg Scherpen een belletje.

'Veel keepers zijn op vakantie'

Deze keuze viel op de 1e keeper van Jong Oranje omdat Van Gaal denkt dat veel keepers op vakantie zijn op dit moment. "We hebben toen met Erwin van der Looi gebeld (bondscoach Jong Oranje, red.) en hij zei dat we dan Scherpen moesten nemen."

Een bijzondere keuze, aangezien Scherpen slechts 12 potjes onder de lat stond dit seizoen (en niet eens allemaal in de hoogste divisie).

Lees ook: Dit is het (magere) seizoen geweest van nieuwe Oranje-goalie Kjell Scherpen

Risico Cillessen

Ook Jasper Cillessen, die onder de lat stond in de wedstrijd tegen België, is een risico voor de ploeg volgens Van Gaal. "Cillessen heeft niet veel gespeeld dus hij moet wel gaan spelen", zei de bondscoach. "Maar Jasper levert tot nu toe altijd als hij met Oranje speelt."

Pasveer dan maar?

Van Gaal liet ook de naam van Remko Pasveer vallen: "We hebben een tekort aan talentrijke keepers in Nederland. Krul is al aan de oude kant. Pasveer is ook aan de oude kant. Maar hij is ook een kandidaat."