Louis van Gaal over uitfluiten van Steven Berghuis: 'Raar'

Marcel Roes • 11:12, 12-10-2021 / Laatste Update: 09:10, 08-01-2024

Steven Berghuis was maandagavond even terug in De Kuip, waar Oranje speelde tegen Gibraltar. Een plukje toeschouwers, vermoedelijk Feyenoord-fans, kon het niet verteren dat Berghuis afgelopen zomer overstapte naar Ajax. En dus klonk bij elk balcontact van Berghuis gefluit.

Bondscoach Louis van Gaal vond het merkwaardig dat Berghuis werd uitgefloten. "Daar heb je volkomen gelijk in, dat het een beetje raar is", zei LvG. "Je verwacht dat het ander publiek is nu. Maar het waren er niet zoveel die aan het fluiten waren. Ik vind dat het niet de aandacht verdient."

Van Gaal groef even in zijn herinneringen en herinnerde zich dit: "Ik ben in het verleden zelf ook het doelwit geweest van geluiden in het Feyenoord-stadion. Dat zijn maar een beperkt aantal mensen. Daar moeten jullie niet zoveel aandacht aan geven. Ik ben er ook nog steeds en Berghuis is er ook nog steeds."

Raffie is teleurgesteld in fans

Rafael van der Vaart, analyticus bij de NOS, was zeer teleurgesteld in het publiek: "Als je een interland speelt, mag je toch verwachten dat het thuispubliek je ondersteunt. Wat het betekent? Dat er heel veel Feyenoord-fans zitten, maar ik vind het teleurstellend, het is mij 1 keer gebeurd in Utrecht waar we als Ajacieden uitgefloten werden en daarna hebben we daar nooit meer een interland gespeeld.