Louis van Gaal over wijziging WK-schema: 'Kijkt voor de fans lekkerder om 17.00 uur dan 11.00 uur'
i

Pro Shots

Louis van Gaal over wijziging WK-schema: 'Kijkt voor de fans lekkerder om 17.00 uur dan 11.00 uur'

Bart van der Wijst • 09:28, 12-08-2022 / Laatste Update: 05:58, 12-12-2023

Bondscoach Louis van Gaal heeft met gemengde gevoelens gekeken naar het besluit van de FIFA om het WK-schema overhoop te gooien. Oranje speelt niet langer de openingswedstrijd, het WK is een dag vervroegd zodat gastland Qatar als eerste speelt. Hierdoor is de wedstrijd tussen Nederland en Senegal ook een paar uur later.

"Het is opmerkelijk dat er zo kort voor het toernooi nog aan het wedstrijdschema gesleuteld wordt. Voor ons is het gunstig dat het op het nieuwe tijdstip minder warm zal zijn in het stadion omdat de zon dan al onder is", reageert Van Gaal bij OnsOranje. "Maar de keerzijde van de medaille – en dat vind ik zwaar wegen - is dat onze groepsgenoten Ecuador en Qatar een dag langer rust hebben in aanloop naar de tweede groepswedstrijd."

Oranjelegioen

Nederland speelt nog steeds op maandag 21 november tegen Senegal. In eerste instantie werd er om 13.00 uur (Qatarese tijd) gespeeld, maar nu begint de wedstrijd om 19.00 uur. Dat heeft ook gevolgen voor het Oranjelegioen, weet ook de bondscoach. "Om 5 uur ’s middags kijk je toch even net wat lekkerder naar een voetbalwedstrijd dan op maandagochtend 11.00 uur", aldus LvG.