Lucas Ocampos maakte dit seizoen meer minuten voor Sevilla dan voor Ajax
i

Pro Shots

Lucas Ocampos maakte dit seizoen meer minuten voor Sevilla dan voor Ajax

Brian Vesseur • 14:44, 28-10-2022 / Laatste Update: 17:58, 07-01-2024

Met Lucas Ocampos werd deze zomer een relatief grote naam binnengehaald door Ajax. De 28-jarige Argentijn werd voor een seizoen gehuurd van Sevilla. Maar de Spanjaarden denken er inmiddels aan om Ocampos in de winter weer terug te halen. En dat is niet zo gek.

Ocampos maakte in de eerste 3 wedstrijden voor Sevilla namelijk meer minuten, dan hij tot nog toe voor Ajax deed. Hij begon met een basisplaats bij Sevilla en kwam in 3 wedstrijden uiteindelijk tot 133 minuten.

Pijnlijke cijfers bij Ajax

En de teller bij Ajax? Die staat na 6 wedstrijden op 114 minuten. En met 6 wedstrijden bedoelen we de wedstrijden waarin hij in actie kwam; Ocampos kwam ook nog eens 6 wedstrijden helemaal niet van de bank af. Sterker nog: waar Ocampos in zijn eerste 4 Eredivisie-wedstrijden telkens wel wat minuten maakte, daar kwam hij in de afgelopen 3 wedstrijden helemaal niet meer in actie. Ook in het afgelopen Champions League-duel tegen Liverpool hoefde hij niet op te draven.

Zijn laatste minuten in het Ajax-shirt speelde hij op 6 oktober tegen Napoli. Hij viel 6 minuutjes in tegen de Italianen.