Lucky de Jong! Deze 26 spelers moeten mee naar WK in Qatar, deze 13 pechvogels vallen af
i

Getty Images

Lucky de Jong! Deze 26 spelers moeten mee naar WK in Qatar, deze 13 pechvogels vallen af

Eimert Pruis • 18:54, 26-10-2022 / Laatste Update: 00:54, 12-12-2023

Lucky de Jong, Luukinho, Luuk de Goat, Lucky Luuk, oftewel Luuk de Jong. De spits van PSV en voorheen FC Barcelona mag mee naar het WK Qatar als het aan de lezers van Sportnieuws.nl ligt. Hij krijgt de voorkeur boven Donyell Malen, Vincent Janssen, Wout Weghorst en Noa Lang.

Deze keer mochten jullie de WK-selectie samenstellen en dat hebben jullie massaal gedaan. Enige nadeel was dat bondscoach Louis van Gaal al een voorselectie van 39 spelers had gemaakt waardoor keuzes enigszins beperkt waren.

Opvallend!

Toch kwamen er opvallende resultaten uit, niet alleen de keuze van Luuk de Jong viel op. Justin Bijlow is onbetwist, Sven Botman, Jeremie Frimpong en Brian Brobbey mogen mee zonder nog maar 1 Oranje-interland in de benen. En wat moeten we met het middenveld aan? (Met nieuwe poll!)

1-3-4-1-2

Hieronder staat dus de gehele WK-selectie die jullie nu zouden meenemen naar Qatar (op basis van de 39 man in de preselectie). We zijn van Van Gaals-formatie 1-3-4-1-2 uitgegaan en hebben daarop ook de WK-selectie van 26 man samengesteld. 4 keepers, 6 verdedigers, 2 linkerwingers, 2 rechterwingers, 7 middenvelders en 5 aanvallers.

Lees hieronder per linie de opvallende resultaten en helemaal onderin vind je de volledige Oranje-selectie voor het WK in Qatar op basis van de voorselectie van Van Gaal.

Keepers: Noppert out, Bijlow nummer 1?

Van Gaal heeft te kennen gegeven dat hij graag 4 keepers wil meenemen. 1 penaltykeeper in ieder geval. De Sportnieuws.nl-lezers zijn nog steeds niet zeker wie nou onder de lat moet in Qatar. De eerste 4 keepers zijn wel duidelijk. Het was een mooi sprookje, maar Andries Noppert mag in Friesland blijven. Wat ook opvalt is dat de meeste stemmers Justin Bijlow erbij willen hebben. We kunnen zelfs een voorzichtige conclusie maken dat volgens de lezers Bijlow het liefst de nummer 1 wordt in Qatar.

[poll id="2701"]

Verdedigers: Botman mag mee als nummer 6

Van 5 verdedigers staat wel vast dat ze de koffers mogen pakken. Dat bleek al na de voorselectie. De rest is meer vulling. Maar toch moet er tussen Sven Botman, Pascal Struijk en Micky van de Ven nog worden gekozen. Jullie kozen massaal voor Botman. De verdediger van Newcastle United doet het goed op dit moment en speelt elke week. Gefeliciteerd!

[poll id="2707"]

Linkerwingers

De keuze was niet reuze en dus werden er duidelijke keuzes gemaakt. Tyrell Malacia moet alleen nog maar fit blijven en Daley Blind won het ruim van Mitchel Bakker. De linksback van Bayer Leverkusen zat verrassend bij de voorselectie, maar een stap naar Qatar is een stap te ver.

[poll id="2705"]

Rechterwingers

Aan de rechterkant is het ook wel duidelijk en hier schuurt het met Van Gaal. Devyne Rensch lijkt het lievelingetje van de bondscoach, maar niet van de Sportnieuws.nl-lezer. Bovendien speelt hij op dit moment ook niet bij Ajax. De stemmen waren overweldigend: Denzel Dumfries en Jeremie Frimpong mogen naar Qatar.

[poll id="2703"]

Middenvelders: foutje, bedankt!

Bij de middenvelders is het de laatste maanden stuivertje wisselen. Van 5 middenvelders staat vast dat ze naar het WK gaan. Frenkie de Jong, Cody Gakpo, Steven Berghuis, Teun Koopmeiners en verrassend Xavi Simons. De jonge middenvelder blinkt wekelijks uit bij PSV en mag van jullie dan ook mee naar Qatar. Met zijn onbevangenheid kan hij daar zeker iets betekenen. Davy Klaassen en Ryan Gravenberch lijken als middenvelders 6 en 7 mee te gaan, maar het is allemaal heel close.

[poll id="2709"]

En wat blijkt! We waren Kenneth Taylor vergeten. De oplettende Sportnieuws.nl-lezer telde al 38 namen en Taylor ontbrak. Een Nossa Culpa (sorry!) is op z'n plek en dus hebben we besloten om een final showdown te doen. Ook omdat het zo close ligt en omdat Marten de Roon de vorige keer nog geblesseerd leek te zijn. Dat lijkt nu allemaal mee te vallen. Dus wie van deze 4 mogen nog mee naar Qatar. Je mag er 2 kiezen!

[poll id="2713"]

Aanvallers: Luukinho en Beast Brobbey

Bij de aanvallers waren enkele verrassingen. Natuurlijk hebben Memphis Depay en Steven Bergwijn de koffer al klaarstaan. Daarachter was het spannend. Arnaut Danjuma, Brian Brobbey en Luuk de Jong dus zijn de gelukkigen. Donyell Malen, Vincent Janssen en Wout Weghorst moeten een zware teleurstelling zien te verwerken. En Noa Lang? Die kwam niet eens in de buurt van Qatar.

[poll id="2711"]

Volledige WK-selectie Sportnieuws.nl op basis van voorselectie Van Gaal

Keepers: Bijlow, Cillessen, Pasveer, Flekken

Verdedigers: Van Dijk, Aké, De Ligt, De Vrij, Timber, Botman

Linkerwingers: Malacia, Blind

Rechterwingers: Dumfries, Frimpong

Middenvelders: F. de Jong, Gakpo, Berghuis, Koopmeiners, Simons, Klaassen?, Gravenberch? (zie poll)

Aanvallers: Depay, Bergwijn, Danjuma, Brobbey, L. de Jong