🎥 | Luis Díaz de grote held voor Colombia tegen Brazilië, vader in tranen op tribune

Jeroen Rooseboom • 11:04, 17-11-2023 / Laatste Update: 08:51, 05-01-2024

Colombia heeft Brazilië een verrassende nederlaag toegebracht in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor het WK voetbal in 2026. De Colombianen wonnen in Barranquila met 2-1 en dankten de zege aan Luiz Díaz, die daarmee afscheid neemt van een vervelende periode in zijn leven.

Díaz barstte na de wedstrijd in tranen uit. Hij droeg de overwinning op aan zijn vader, die op de tribune zat. De beide ouders van Díaz werden op 28 oktober ontvoerd in het noordoosten van Colombia door een eenheid van de guerrillabeweging ELN. Zijn moeder wist snel te ontsnappen, maar vader Luis Manuel Díaz werd pas na 12 dagen vrijgelaten.

Díaz doet het

Brazilië domineerde in de 1e helft en kwam al vroeg op voorsprong door een goal van Gabriel Martinelli. Colombia nam geleidelijk de controle over en vooral Díaz liet zich gelden. Hij alleen al kreeg 10 doelpogingen. Doelman Alisson Becker, zijn teamgenoot bij Liverpool, redde keer op keer, maar had het nakijken in de 75e en 79e minuut.

Díaz werd, met zijn vader op de tribune, de grote held door 2 keer raak te koppen en zijn land aan de overwinning te helpen. Colombia klom door de zege naar de 3e plaats in de groep, Brazilië zakte naar de 5e plaats.