Spaanse kus-voorzitter de gevangenis in? Luis Rubiales moet voor de rechter verschijnen
i

Getty Images

Spaanse kus-voorzitter de gevangenis in? Luis Rubiales moet voor de rechter verschijnen

Pim Huberts • 18:25, 08-09-2023 / Laatste Update: 00:05, 12-12-2023

Luis Rubiales moet voor de rechter verschijnen. Het Spaanse Openbaar Ministerie wil hem vervolgen voor aanranding en dwang. De Spaanse bondsvoorzitter moet vrezen voor een gevangenisstraf na zijn kus aan Jennifer Hermoso.

Rubiales ligt al 3 weken onder vuur na zijn kus op de mond van de Spaanse speelster Hermoso na afloop van de gewonnen WK-finale. Volgens het OM was dat niet met wederzijds goedvinden. Volgens de aanklager werd er een kus op de mond gegeven en werd het hoofd van Hermoso vastgehouden, zonder haar toestemming. Er zou sprake zijn van van aanranding en dwang.

Achter tralies

Het OM heeft de rechtbank verzocht om een zaak te openen tegen Rubiales. Mocht het daadwerkelijk tot een veroordeling komen, verdwijnt Rubiales mogelijk achter de tralies. Celstraffen voor seksueel geweld variëren in Spanje tussen de 1 en 4 jaar.

Onprettig

Wat Rubiales niet zal helpen, is het feit dat Hermoso al heeft aangegeven dat het tegen haar zin was en de kus als onprettig ervaarde. 2 dagen geleden heeft Hermoso al een formele klacht ingediend tegen de bondsvoorzitter.