Lukkien staat op zijn strepen in Groningen en kegelt probleemkind en oud-Ajacied uit selectie
i

ANP

Lukkien staat op zijn strepen in Groningen en kegelt probleemkind en oud-Ajacied uit selectie

Yvo van Dorst • 20:32, 29-08-2023 / Laatste Update: 09:55, 12-12-2023

Dick Lukkien heeft Tomas Suslov en Liam van Gelderen uit de selectie van FC Groningen gegooid. De coach van de Groningers bevestigt het nieuws tegenover RTV Noord. De 2 zijn niet meer welkom bij Groningen, vanwege het 'niet nakomen van afspraken.'

Volgens Lukkien was er geen andere optie dan deze harde maatregel. "Ik heb eerder ook al gezegd dat ik werk volgens bepaalde afspraken. Die afspraken hebben zowel Suslov als Van Gelderen geschonden. Over de inhoud wil ik verder niks kwijt, maar afspraken moeten worden nagekomen, niks meer en niks minder. We zijn met iets bezig als team en je moet elkaar kunnen vertrouwen."

Probleemkind Suslov

Suslov staat al langere tijd niet echt bekend als een lieverdje. Zo werd hij in de voorbereiding al weggestuurd van het trainingskamp om dezelfde reden als nu. In de zomer stond hij ook al dansend op een bar in het centrum van Groningen. Zowel Suslov als Van Gelderen moet nu bij de beloften meetrainen.

Van Gelderen

Van Gelderen werd in 2022 overgenomen van Ajax en speelde vaak als vaste rechtsback van Groningen. Ook de eerste 2 duels van de competitie was dat het geval, maar in de laatste wedstrijd tegen Willem II zat hij al niet meer bij de selectie.