Luton Town deelt medische update van in elkaar gezakte Tom Lockyer
i

Getty Images

Luton Town deelt medische update van in elkaar gezakte Tom Lockyer

Bart van der Wijst • 17:23, 17-12-2023 / Laatste Update: 11:24, 07-01-2024

De Premier League werd zaterdag opgeschrikt door een heftig moment. Luton Town-aanvoerder Tom Lockyer zakte in elkaar tijdens de uitwedstrijd tegen Bournemouth. Daags na het duel deelde zijn werkgever een medische update, al is er nog weinig bekend.

"Wij begrijpen dat veel supporters zich zorgen maken en dat er veel media-aandacht is over zijn toestand", schrijft Luton. "Tom ondergaat nog steeds tests en scans en wacht op de resultaten voordat de volgende stappen voor zijn herstel worden bepaald."

Hoe nu verder?

Luton Town verzoekt alle media te wachten op updates via de officiële kanalen. "We willen allemaal het allerbeste voor Tom, zijn partner Taylor en de hele Lockyer-familie, en vragen beleefd dat zijn en hun privacy in deze moeilijke tijd wordt gerespecteerd", aldus de club.

Schrik

Na een uur spelen zakte Lockyer in elkaar in Bournemouth, waar de tussenstand 1-1 was. Al snel had iedereen in de gaten dat het mis was, zeker gezien het verleden van de aanvoerder. Medici waren snel ter plekken en in het stadion was het doodstil. De overige spelers gingen naar binnen en 10 minuten na het incident verliet Lockyer per brancard het veld. Toen werd besloten dat er niet verder werd gespeeld.

De Welshman maakte dit voor de tweede keer mee. Eerder overkwam hem dit al in de finale van de play-offs van het Championship tegen Coventry City. Daarna werd Lockyer geopereerd aan zijn hart. De toekomst zal uitwijzen hoe het nu verder moet.