Luuk de Jong en Guus Til op tijd fit voor PSV-Cambuur, Mauro langer afwezig
i

Pro Shots

Luuk de Jong en Guus Til op tijd fit voor PSV-Cambuur, Mauro langer afwezig

Joris Kaper • 14:42, 10-03-2023 / Laatste Update: 22:42, 11-12-2023

Luuk de Jong lijkt op tijd fit voor de competitiewedstrijd die PSV zondag tegen SC Cambuur speelt. De spits viel zondag in het met 1-0 gewonnen competitieduel met RKC Waalwijk uit met een enkelblessure. Mauro Junior is daarentegen wel langer afwezig bij de Eindhovenaren.

"We hebben goede hoop dat Luuk het gaat redden", zegt trainer Ruud van Nistelrooij vrijdag op trainingscomplex De Herdgang. "We moeten nog wel even kijken hoe zijn enkel reageert na de training van vandaag en zaterdag."

Mauro langer afwezig

Guus Til ontbrak in Waalwijk ook met een enkelblessure, maar de middenvelder is er tegen Cambuur weer bij. Thorgan Hazard, Sávio en Fodé Fofana zijn ook nog geblesseerd, maar het 3-tal is wel op de weg terug. Doelman Walter Bénitez en middenvelder Mauro Júnior staan nog wel voor langere tijd aan de kant.

Lees ook: Fans Cambuur en PSV kondigen samen demonstratie in Eindhoven aan

Mauro is teruggekeerd naar Brazilië om daar zijn knie te laten onderzoeken. Mauro liep de knieblessure vorige week op tijdens een training. Hoe lang de middenvelder eruit ligt, is nog niet te zeggen. "We moeten het onderzoek afwachten. Daar komt een diagnose uit en daar wachten we op", aldus Van Nistelrooij. "Het is een groot gemis."

De 23-jarige Mauro Júnior kende dit seizoen al vaker pech met een liesblessure en een schouderblessure.