Luuk de Jong is zo blij met PSV dat hij Oranje weer ziet zitten: 'Koeman kan me altijd bellen'

Eimert Pruis • 09:12, 31-08-2023 / Laatste Update: 11:30, 08-01-2024

Luuk de Jong is blij met de prestatie van PSV tegen Rangers FC. Hij was andermaal belangrijk met het hoofd, waardoor zijn ploeg de Champions League in gaat. En hoewel hij eigenlijk is gestopt als international, heeft hij de deur naar Oranje nog niet helemaal dichtgegooid.

"Dit is waar iedereen binnen deze club naar snakte", begon de euforische aanvoerder van PSV na afloop voor de camera van RTL 7.

"Dat je dat op zo'n dominante manier bereikt, dat is heerlijk natuurlijk. Het begon wat slordig, maar daarna gingen we goed voetballen en maakten we de 1-0. Na de 2e treffer leek er niets meer aan de hand, maar zij maakten vanuit het niets de aansluitingstreffer. Dan denk je toch: het zal toch niet?"

'Andere jongens ook fantastisch'

Nog geen 2 minuten later nam De Jong hoogstpersoonlijk die zorgen weg. Hij kopte de marge van 2 goals terug op het scorebord. Toch wilde hij zichzelf niet als uitblinker aanwijzen. "Saibari was vooral fantastisch. De 3-1 was natuurlijk ook wel een heel belangrijke, want die was direct na hun treffer. Maar andere jongens waren ook fantastisch vandaag. Ik moet het team een compliment geven."

'Het blijft voetbal'

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat De Jong zijn kwaliteiten in de lucht tentoonstelt. Daardoor zou hij misschien ook wel een belangrijke rol voor het Nederlands elftal kunnen spelen. Hij heeft eigenlijk bedankt voor Oranje, maar zette de deur woensdagavond toch weer op een kier. "Ik heb daar een bewuste keuze in gemaakt, maar hij (Ronald Koeman, red.) kan me altijd bellen. We kunnen altijd even praten. Ik heb altijd goed contact met hem gehad. Zeg nooit ‘nooit’, het blijft voetbal."