Luuk de Jong wil niets weten van troostprijs: 'Beker is net als kampioenschap'
i

ANP

Luuk de Jong wil niets weten van troostprijs: 'Beker is net als kampioenschap'

Eimert Pruis • 15:32, 28-04-2023 / Laatste Update: 20:58, 08-01-2024

Luuk de Jong vindt de beker geen troostprijs. Sterker nog: de PSV-aanvoerder ziet de KNVB Beker als een echte hoofdprijs, misschien wel vergelijkbaar met de landstitel. Dat zei de spits vrijdag in aanloop naar de finale van zondag tegen Ajax.

De Jong won de beker in 2011 als speler van FC Twente. "Als je de beker pakt, wordt dat net zo gevierd als een kampioenschap. Bij PSV is dat denk ik niet anders. De 2e plaats in de Eredivisie komt niet op je erelijst te staan, de beker wel."

Geen favorietenstatus

Net als zijn trainer Ruud van Nistelrooij wilde De Jong PSV niet als favoriet naar voren schuiven voor de strijd om de 'dennenappel'. "Bij dit soort wedstrijden is het heel moeilijk te zeggen wie favoriet is. Wij focussen ons op onszelf en zien zondag of Ajax iets gaat veranderen. Dat verwacht ik sowieso wel. Ik denk dat ze gaan reageren na afgelopen zondag. Ze zullen analyseren wat ze wel en niet goed gedaan hebben", doelde hij op de 3-0-overwinning die PSV in de Eredivisie boekte op Ajax.

'Hopen op dezelfde energie'

De Jong had tegen de Amsterdammers genoten van zijn elftal. "We hebben laten zien dat er niets te halen valt. Die mentaliteit zit bij ons in de ploeg. We moeten zondag dezelfde energie proberen te brengen. Maar iets afspreken en iets doen is soms wel verschillend."