Lyrische Xavi na winnende treffer Luuk de Jong: 'Hij is een voorbeeld voor iedereen'
i

ANP

Lyrische Xavi na winnende treffer Luuk de Jong: 'Hij is een voorbeeld voor iedereen'

Joris Kaper • 12:18, 11-04-2022 / Laatste Update: 06:58, 12-12-2023

Luuk de Jong is inmiddels behoorlijk geliefd bij FC Barcelona-trainer Xavi. Die kwam zondagavond na het gewonnen duel tegen Levante mooie woorden te kort om de rol van De Jong te beschrijven. De Nederlander kopte tegen Levante in blessuretijd de winnende goal binnen (2-3).

Op de persconferentie na afloop van het duel zei Xavi erg blij te zijn voor De Jong: "Luuk is een geweldige prof. Hij werkt hard en kan het verschil maken in dit team. Tegen Levante speelden we niet goed, maar we hebben geloof gehouden en een winnaarsmentaliteit getoond. En dan hebben we ook nog altijd Luuk."

Eerste wedstrijd sinds 27 februari

Voor De Jong was het pas zijn eerste optreden sinds 27 februari, onder meer vanwege een coronabesmetting. "Maar hij heeft geen bijrol in ons team", aldus Xavi. "Hij heeft in zijn laatste wedstrijden steeds veel voor ons betekend. Voor mij is Luuk een voorbeeld voor iedereen."

Winnende treffer

Luuk de Jong kwam in het duel met Levante pas in de 84e minuut in het veld, maar kopte in de 92e minuut de winnende treffer (2-3) binnen na een voorzet van Jordi Alba.

Check hier de winnende goal van Luuk de Jong: