Maduka Okoye beter dan Ben Foster? ‘Watford heeft me gehaald als nummer 1’
i

ANP

Maduka Okoye beter dan Ben Foster? ‘Watford heeft me gehaald als nummer 1’

Brian Vesseur • 18:19, 09-11-2021 / Laatste Update: 02:56, 12-12-2023

Maduka Okoye is met ingang van volgend seizoen keeper in Engeland. Hij kreeg een geweldige aanbieding van Watford die hij wel moest pakken. Bij Transfermarkt.com reageert hij op zijn transfer naar de club van trainer Claudio Ranieri.

"Ze hebben me gehaald als nummer 1 voor de Premier League en het Championship", zegt Okoye, de huidige doelman van Sparta. Hij noemt expres beide competities op, want Watford staat nu op de 17e plek in de Premier League, slechts 2 punten boven de degradatiestreep. "Ik geloof in de kwaliteit van het team, ik bid en hoop dat ze erin blijven."

Okoye was met nog een paar Engelse en Franse clubs in gesprek. Ook met Southampton FC, Burnley FC en Crystal Palace en twee clubs uit Frankrijk voerde zijn management gesprekken. Maar Okoye vond het niet nodig om langer te wachten. "Nog meer interesse kan ook schadelijk zijn. Ondanks de stress van de afgelopen dagen heb ik er bewust voor gekozen om het contract nu te tekenen om mijn hoofd leeg te maken voor de kwalificatiewedstrijden met de nationale ploeg en te zorgen voor lijfsbehoud met mijn huidige club."