Joris Kaper • 13:04, 03-11-2023 / Laatste Update: 22:32, 08-01-2024

Mamadou Sakho heeft zijn contract bij Montpellier verscheurd. Dat zegt hij op zijn Insta. De Franse verdediger was al geschorst door zijn Franse club, omdat hij zijn trainer Michel Der Zakarian met een bezem zou hebben geslagen.

De 33-jarige Sakho zegt dat de Franse kranten niet de waarheid over hem schrijven. Wat de waarheid over het incident is, wordt echter niet duidelijk, want daar zegt de voetballer niks over in zijn post. "Maar als er geen respect meer voor je is, dan moet je vertrekken", zo laat hij weten in zijn post.

Zijn vertrek

"Na een incident van vorige week, waarvoor ik geen verantwoordelijkheid neem, heb ik besloten te vertrekken." Sakho kwam de afgelopen 2 jaar uit voor Montpellier. Daarvoor speelde hij ook voor Crystal Palace, Liverpool en Paris Saint-Germain.

Aangevallen met een bezem

Sakho zou zijn coach Michel Der Zakarian na een training hebben aangevallen, omdat de coach hem een 'jankerd' zou hebben genoemd. De verdediger pakte naar verluidt zijn coach bij de keel en zou hem met een bezem geslagen hebben. Dit incident vond vorige week dinsdag plaats, waarna er op woensdag een onderzoek werd ingesteld. Na dat onderzoek werd 29-voudig international van Frankrijk geschorst.