FAIL! Slecht smoesje en domme actie nakken overvaller van Mark van Bommel erbij
i

Getty Images

FAIL! Slecht smoesje en domme actie nakken overvaller van Mark van Bommel erbij

Matthijs Nijhuis • 15:01, 25-04-2023 / Laatste Update: 07:21, 08-01-2024

Een 25-jarige man die in oktober oud-Oranjeheld Mark van Bommel probeerde te overvallen, komt er waarschijnlijk niet mee weg. Na een behoorlijk mislukte actie wordt hij aangeklaagd voor afpersing met geweld, meldden Belgische media. De man ontkende bij de rechtbank in Antwerpen iets met de zaak te maken te hebben. Een slecht smoesje en een domme actie nakten hem er uiteindelijk bij.

Van Bommel werd in de nacht van 24 op 25 oktober in zijn parkeergarage opgewacht door een gewapende man. De trainer van Royal Antwerp zette zijn auto snel in zijn achteruit, waarbij hij op een andere auto botste. Toen daarna het alarm afging, gaf de overvaller op en ging hij ervandoor.

Zendertje

Op Van Bommels auto trof de politie na de mislukte overval een zendertje aan waarmee hij gevolgd kon worden. Gelukkig had de politie genoeg camerabeelden om de dader op te sporen. Zo kwamen ze uit bij een Somalische man die in een asielzoekerscentrum in Kapellen zit. De verdachte ontkende dus bij de overval betrokken te zijn en probeerde de politie wijs te maken dat hij 17 jaar is. Helaas voor hem bleek uit een botscan dat hij ruim meerderjarig is.