Manchester City biedt Kevin De Bruyne dit 'magere' salaris aan
i

Photo News

Manchester City biedt Kevin De Bruyne dit 'magere' salaris aan

Robert Hüsken • 11:56, 10-03-2021 / Laatste Update: 06:51, 07-01-2024

Een deal is er nog niet, maar de onderhandelingen lopen. Met een loon van meer dan 18 miljoen euro hoopt Manchester City Kevin De Bruyne over de streep te trekken.

De trage vooruitgang van de gesprekken heeft hem een tijdje gestoord, maar nu komt er toch schot in de zaak. City zit zoals verwacht opnieuw met De Bruyne om de tafel om zijn contract open te breken.

Sinds hij afscheid nam van zijn manager Patrick De Koster voert De Bruyne de gesprekken met de club zelf, bijgestaan door zijn vader en zijn advocaten. Zelf wil de Belg héél graag in Manchester blijven, maar het eerste voorstel voldeed niet aan de verwachtingen.

In 2020 riepen zijn collega’s hem uit tot de beste speler van de Premier League en mondiaal heeft hij zich bij de top 5 genesteld. Maar hij is niet de bestbetaalde in de Premier League. Onder anderen Mesut Özil (Arsenal) en David De Gea (Manchester United) zijn met 20 miljoen euro beter af. Op Europees niveau haalt De Bruyne niet eens de top 10. Lionel Messi verdient tot 5 keer meer bij Barcelona, Cristiano Ronaldo tot 3 keer meer bij Juventus en Neymar zit bij PSG aan het dubbele.

De komende weken wordt er verder onderhandeld. De verwachting bij City is dat de speler straks voor 5 jaar bijtekent en zijn lot tot zijn 35ste aan de club verbindt.