Manchester City legt ook Wolves eenvoudig over de knie

Bart van der Wijst • 17:28, 17-09-2022 / Laatste Update: 09:53, 12-12-2023

Manchester City heeft op de vroege zaterdagmiddag - in Engeland begon de wedstrijd om 12.30 uur - 3 punten overgehouden aan het uitduel met Wolverhampton Wanderers. De Wolves werden eenvoudig aan de kant geschoven door Peps sterrenelftal: 0-3.

Maar 45 seconden hadden de 'Citizens' nodig om op voorsprong te komen. Jack Grealish, die nog geen heel lekker seizoen draait, scoorde de openingstreffer. Erling Haaland verdubbelde een kwartier later de marge met zijn 11e van dit seizoen in de Premier League.

Over en sluiten

De wedstrijd was toen eigenlijk al beslist, maar Wolves-verdediger Nathan Collins deed er nog een schepje bovenop. De Ier schopte Grealish met een karatetrap en kreeg rood. Na de break kwam Phil Foden na een frommelgoal ook nog op het scoreformulier.

Kevin De Bruyne was de aangever bij Grealish' én Fodens doelpunt. De Belg noteerde daarmee zijn 91e en 92e assists in de Premier League. Daarmee evenaarde hij Steven Gerrard. De Bruyne had er alleen 287 wedstrijden minder voor nodig. Wat een klasbak!